Arrested Development u Sarajevu
0

FOTO+VIDEO / Očekujte noć za pamćenje uz legendarni hip-hop bend

Piše: E. G.
(Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Američki hip-hop bend Arrested Development ovih dana je na prvoj turneji po našoj regiji, a sutra će nastupiti u sarajevskom klubu "The Basement". Svirka će početi u 22 sata, no gosti će i prije toga moći uživati u dobroj muzici. Članovi Arrested Developmenta su već stigli u Sarajevo i u četvrtak navečer su održali konferenciju za novinare.

Članovi benda su na press konferenciji govorili kako o samom sutrašnjem koncertu, tako i o hip-hopu općenito, te istakli da ovakva muzika može poslati bitne poruke, pogotovo mladim ljudima koji ih najlakše mogu razumjeti, te su istakli da je hip-hop muzika koja je bitna za razvoj demokratije.

Iako su umorni od napornog putovanja i prethodnih svirki koje su održali u Zagrebu i Ljubljani, članovi legendarnog benda čija muzika traje već 20 godina, su i otpjevali par svojih prepoznatljivih stihova na konferenciji za novinare. Koncerti u Ljubljani i Zagrebu su bili rasprodani, a publika je se dobro zabavila, pa se članovi benda nadaju kako će i sarajevska publika uživati u "The Basementu".

Nakon sutrašnjeg nastupa u Sarajevu Arrested Development će otputovati i Beograd gdje će se predstaviti i tamošnjoj publici.

"Ovo je njihova prva turneja po Balkanu, a dosada su svirali na svim kontinentima. Ovom prilikom će eto svirati ova četiri koncerta. Oni su bili jako mladi kada se hip-hop kao muzika počeo razvijati, a svoju najveću popularnost su stekli u 90-tim. Oni su i danas aktivni i upravo pripremaju novi album", rekao je za Sarajevo-x.com Rajko Bogdanović iz agencije Art Zone koja organizuje koncert.

Bitno je napomenuti i to da su karte za koncert u Sarajevu samo 14 KM što je omogućila Ambasada SAD-a u BiH. Karta još uvijek ima, s tim da će neposredno pred svirku njihova cijena biti 19 KM. Karte se između ostalih mjesta mogu kupiti i u galeriji B. Smoje, pa i u "The Basementu" do 16 sati, i to po 14 KM.

Sretni dobitnici ulaznica su Ajla Tahirović i Sandin Međedović Svoje ulaznice ćete moći podići prilikom dolaska na koncert na ulazu u "The Basement".