Muzika
23

OBN SuperNov@: Amel Ćurić postao nova bh. zvijezda

Klix.ba
U finalu najvećeg domaćeg reality showa OBN SuperNov@ Music Talents, koje je u nedjelju održano u prepunoj Olimpijskoj dvorani Zetra, pobijedio je Amel Ćurić.

23-godišnji Amel Ćurić iz Gračanice postao je prvom bosanskohercegovačkom muzičkom zvijezdom izabranom u jednom reality showu.

Prema nagađanjima već u proteklih nekoliko sedmica te prema Internet anketama Amel Ćurić je sigurno osvojio najviše simpatija bh. javnosti.

U takmičarskom dijelu finala pored Amela nastupili su i ostali finalisti OBN SuperNova Music Talents showa: Suana, Jelena i Enver. U Zetri je bilo mnogo navijača svakog od kandidata, koji su autobusima iz Gračanice, Mostara, Banovića i Konjica došli u Sarajevo bodriti svoje favorite.

Atmosferu u ionako užarenoj Zetri su digli gosti iz Hrvatske, finalisti Story SuperNova Music Talents showa: Saša, Nera i Natalie. Na samom kraju nastupio je pobjednik hrvatskog music talents showa i već velika zvijezda - Rafael Dropulić.

Također treba izdvojiti izvrsne nastupe naših kandidata koji su ispali u prethodnim emisijama: Maja Milinković, Azra Šabanović, Ivana Antić, Kenan i Sani, a show su ovoga puta otvorili Gordan Dizdarević i Elma Hamzić.

U vezi odabira pobjednika mišljenja javnosti su ipak podijeljena, ali žiri u sastavu Esad Arnautalić, Mija Martina, Deen, Igor Vukojević, Josip Dujmović i Leila Kurbegović jednoglasno je odlučio da je Amel Ćurić trenutno najbolji bh. muzički talenat. Pored Amela izvrsne nastupe su imali i ostali finalisti, tako da je odabrati pobjednika zasigurno bilo teško. Šteta je da se nije moglo telefonski glasovati kao što se na ovakvim showima radi u zapadnim zemljama. Ipak u Zetri je mogla glasovati publika, ali još se ne zna da li su ti glasovi uopšte prebrojani.

Na kraju su svi takmičari dobili nagradna putovanja, a pobjednik Amel je dobio i automobil.

Olimpijska dvorana Zetra je u nedjelju bila prepuna sve do ponoći kada je i proglašen pobjednik OBN SuperNov@ Music Talents showa, a čime je ujedno i završena polugodišnja euforija i potraga za novom bh. muzičkom zvijezdom kao i trenutno daleko najgledaniji TV-show u BiH.

OBN ima svoju muzičku zvijezdu, a BiH ima sigurno mnogo talenata pred kojima je velika karijera.

OBN SuperNov@ Music Talents - Finale: FOTO GALERIJA