Muzika
0

Objavljeni učesnici finalne večeri drugog bosanskohercegovačkog RTV festivala

FENA
Poznati su učesnici u finalnoj večeri drugog bosanskohercegovačkog RTV festivala. Nakon 30 dana predtakmičenja, preslušavanja 35 kompozicija putem više od 40 radio stanica, telefonskog i glasanja slušalaca i muzičkih redakcija, odabrano je 26 kompozicija koje će biti izvedene u finalu 11. maja u dvorani Mejdan u Tuzli.

TV gledaoci će u direktnom prenosu moći pratiti završnu veče Festivala, putem NTV Hayat koja je generalni medijski pokrovitelj, a nastupit će Aida Alagić, Alma Čardžić, Ameli, Amra Dacca, Armen Striković, Boje noći, Dado, Deffila zvuka & Irina, Divlje ruže, Don Almir, Dona Ares & Zlatko Mandić, Dr Zo & Big Baba, Feminnem, Grupa IF, Hana Jusić, Hanka Paldum, Jasmina Kadribašić, Jasna, Jutro, Lea, Maja Milinković, Henda, Selma Muhedinović, Sivi dom, Šuki & Baka, Tribun Band.

Pored takmičara, organizatori očekuju i učešće velikog broja izvođača u revijalnom dijelu programa. Ton i sliku sa Festivala preuzet će i brojene radio i TV stanice iz BiH, te partnerske stanice iz Hrvatske, Srbije i Crne gore i Makedonije.

Već narednih dana putem radio i TV stanica počet će emitovanje 26 odabranih kompozicija kojima će biti dodijeljeni telefonski brojevi za glasanje. Rezultati glasanja bit će poznati 11. maja na svečanosti u tuzlanskom Mejdanu, kada će najboljima biti uručene festivalske nagrade.

Organizatori najavljuju višesatni muzički spektal koji će biti realizovan pod pokroviteljstvom premijera Tuzlanskog kantona, Vlade Tuzlanskog kantona i Općine Tuzla. Generalni sponzor Festivala je Dar prirode, Prerada i promet mlijeka Tuzla.