Muzika
20

Novi spot benda Bezbeli apstraklije: "Zlatna kašikara" za sve narode BiH

Klix.ba
Nova bh. atrakcija, bend Bezbeli apstraklije, jednostavno ne prestaje da iznenađuje s originalnim videospotovima i pjesmama čiji tekstovi na pomalo satiričan način opisuju našu svakodnevnicu poručujući publici da je opuštenost i humor smisao života.

Bezbeli apstraklije, odnosno Turbo Avazlija, Bassistaga i Estamlija snimili su novi spot pod nazivom "Zlatna kašikara", a koji ujedno najavljuje i album "Kad je bal nek je kanibal" čiji je izdavač Croatia Records jedna od najvećih kuća u regionu .

Spot za pjesmu "Zlatna kašikara", koja na komičan način opisuje jedan spektar bosanskohercegovačke stvarnosti, kako bi odgovorio "potrebama" oba entiteta u BiH publika može pogledati na YouTube kanalu u dvije verzije.

Pored ove sjajne muzičke numere na albumu "Kad je bal nek’ je kanibal" nalazi se još 11 pjesama: Fukara, Etnonomija, Fakini, Pod prozorom, Dozavrat, Maxuz baksuzija, Siskavac, Rekla kazala, Uzbihuzur, Naizvrat i Mantra.

Autor tekstova koji se nalaze na novom albumu i audio producent je vokal benda "Bezbeli apstraklije" Haris Ljumanović, a koji ujedno potpisuje i muziku i aranžman zajedno sa Harisom Kadenićem i Berinom Tuzlićem koji je zaslužan za originalni dizajn albuma i videospotove.