Nakon pet godina pauze
0

Novi singl Whitney Houston

Sarajevo-x.com
Whitney Houston, slavna pjevačica koja je obilježila devedesete godine svojim božanskim glasom, objavila je novu pjesmu pod nazivom "Like I Never Left" koja se može poslušati na njenoj MySpace stranici.

Američka pop i R&B diva bi trebala krajem 2008. godine izdati novi materijal koji će označiti njen povratak na muzičku scenu.

"Like I Never Left" je prvi singl objavljen u posljednjih pet godina. Nova pjesma je zapravo duet sa američko-senegalskim hip-hop pjevačem Akonom. Ovu muzičku numeru, laganog tempa, napisao je i producirao upravo Akon.

Clive Davis, muzički producent zadužen za povratak Whitney na scenu najavio je da se novi album neće moći svrstati u hip-hop muziku.

"Nećemo kompromitirati ono što Whitney Houston zaista jeste da bismo je prilagodili današnjem hip-hop muzičkom radio tržištu," objasnio je Davis, a prenosi Digital Spy. "Publika želi novi Whitneyin materijal."

Već je pripremljeno pet singlova i na novom albumu bi se, osim Akona, trebali pojaviti i pjevači will.i.am, Ne-Yo, R. Kelly i John Legend.

Whitney Houston je zadnji album objavila 2003. godine.

Očekuje se da će njen povratak biti dovoljno uspješan da zadrži rekord najviše nagrađivane pjevačice svih vremena.

Web: www.myspace.com/whitneyhouston