Muzika
0

Novi osumječeni za ubistvo zvijezde Run DMC-ja

Sarajevo-x.com
Američko tužiteljstvo objavilo je ime čovjeka za kojega sumnjaju da ima veze sa ubistvom repera Jam Master Jaya, zvijezde sastava Run DMC.

Ronald Washington (45) osumječen je za saučesništvo u ubistvu poznatog muzičara, veterana hip-hop muzike, Jam Master Jaya koji je 20. 09. 2002. godine ubijen u studiju u Queensu, NYC.

Za sada je ovo jedina poznata informacija o ovome slučaju. Pravi počinilac još uvijek nije pronađen. Washington koji je na suđenju za krađu optužen i za saučesništvo u ovome ubistvu, negira bilo kakvu umješanost u taj slučaj.

Prema sudskoj dokumentaciji, Washington je pištoljem prijetio prisutnim u muzičkom studiju u Queensu i naredio im je da legnu na pod. Također se navodi da je čuvao stražu ubici koji je pucao u Master Jaya.

"Drago nam je da se slučaj pokrenuo sa mrtve tačke, ali znamo da to nije cijela priča", kazala je glasnogovornica porodice ubijenog, Fern Yates.

Washington je osumnjičen za ubistvo Randyja Walkera, bliskog saradnika repera Tupac Shakura koje se desio 1995. godine.

Jam Master Jay bio je član grupe Run DMC uz čiju je pomoć rep muzika dopjela na vrhove muzičkih top lista. Zajedno sa Josephom "Run" Simmonsom i Darylom "DMC" McDanielsom, Jay je stvorio hitove poput "It's Tricky" i "King of Rock".