Muzika
0

Novi mp3 - pjesma "Sarajevo" grupe Ofsajd

Sarajevo-X
Ofsajd je sarajevski punk rock bend, formiran u maju 2001. godine od grupe loših đaka, danas neperspektivnih studenata. Mi vam poklanjamo na download njihovu pjesmu koja se zove "Sarajevo".

Prvi nastup grupa OFSAJD je imala u julu ‘02. u klubu Stella zajedno sa sarajevskom grupom Fakat Gras gdje su premijerno odsvirali 7 autorskih pjesama koje su se kasnije našle na prvom demo snimku OFSAJD. U martu ’03. snimaju prvi demo album sa 19 autorskih pjesama u improvizovanom kućnom studiju, u prostorijama Internacionalnog Multireligijskog i Interkultalnog Centra IMIC. Konačno privlače pažnju medija, te pored svirki po bh gradovima sve više bivaju zastupljeni i po susjednoj Hrvatskoj. U aprilu ’04. grupa snima šest novih pjesama, također u improvizovanom kućnom studiju. U maju iste godine, grupa filmskih snimatelja iz Slovenije snimaju im prvi spot za pjesmu "Sarajevo". U decembru ’04., pjesma Tri zvijezde do zore je objavljena na kompilaciji “Demo 202”. Drugi spot za pjesmu San ljetne noći – YAYA je u pripremi, a trebao bi se završiti do kraja juna '05.

Iza Ofsajda trenutno stoji 27 autorskih pjesama, dva demo snimaka, nekoliko live snimaka, jedan spot i preko 40 javnih nastupa.

Sarajevo-X portal i grupa OFSAJD vam poklanjaju pjesmu "Sarajevo" koju možete downloadati sa naše mp3 sekcije.