Muzika
0

Novi mp3: Off Cause - "Prava stvar"

Sarajevo-x.com
Naša mp3 sekcija od danas je bogatija za još jedan domaći mp3 uradak. Radi se o prvom singlu sarajevskog benda Off Cause.

Iako je iza svakog od članova najmanje deset godina što samostalnog što zajedničkog rada u raznim rock grupama, «OFF CAUSE» zvanično počinje sa radom u jesen 2003. kada počinju pripreme za stvaranje i objavljivanje prvog singla.

Kako samo ime grupe simbolizuje, u ovu avanturu se ne upuštaju iz nekog sitnog razloga, već je izražavanje kroz ovakav oblik stvaranja njihova unutrašnja egzistencijalna potreba. Također osjećaju da je neophodno da kroz svoj muzički izraz prenesu makar dio onoga što je u ovakvom vremenu svakodnevnice apsolutno nužno da bude rečeno.

Svjesni činjenice da u doba poplave jeftine hiperprodukcije kiča, snimanje i objavljivanje pravog rock and roll studijskog albuma iziskuje nadljudske napore, i potpuno realni oko potencijalne bezvrijednosti njihovog uratka, ukoliko prethodno ne stvore ambijent u kojem bi isti bio značajan i nekome drugome osim njima samima, odlučuju se objavljivati singl po singl.

Samostalno se upuštaju u sve izazove koje takav jedan projekat obuhvata, od finansiranja, snimanja, štampanja CD-ova, snimanja kvalitetnih videa, radio i TV promocije, itd. U proljeće 2004. godine objavljuju prvi singl «Prava stvar» za koju je urađen i prateći video, sa kojima uspješno obilaze mnoge Top liste radio i TV stanica u BiH. Isto ljeto ulaze u studio i snimaju drugi singl «Savršen», za koji je tek nedavno promoviran i vrlo interesantan video.

Trenutno rade na dovršavanju pjesama za prvi album. Također se mnogo ulaže u nabavljanje kvalitetne muzičke opreme u nadi za neke ozbiljnije svirke za koje se svakodevno pripremaju.

Članovi benda su: Damir Dizdarević (vokal, gitara)

Faris Mešić (bas gitara) Emir Šabić (bubanj)

Pjesmu možete downloadati na našoj mp3 sekciji.