Muzika
2

Novi detalje istrage o smrti muzičara: Princeu prije smrti propisani lijekovi

Klix.ba
Prince (Foto: EPA)
Prince (Foto: EPA)
Policija se vratila na imanje preminule muzičke zvijezde Princea u Minnesotu, kako bi njihovi istražitelji ispitali lokalnog doktora koji je propisao lijekove poznatom muzičaru i posjetio ga dan prije nego što je umro.

Doktor Michael Todd Schulenberg kaže da je Princeu od 7. do 20. aprila propisivao lijekove prema nalogu koji je dobio iz okruga Hennepin County, prenosi KSTP TV. Istražitelji su razgovarali sa Schulenbergom i tražili ga u prigradskoj bolnici u Minneapolisu u kojoj je radio. Nalaz koji su istražitelji dobili nije precizirao u kojem vremenskom periodu je Prince tačno uzedo medicinsku terapiju.

Lesa Bader glasnogovornica North Memorial Medical Centra, izjavila je da je Schulenberg radio kao glavni ljekar u ovoj ustanovi, ali da više ne radi za zdravstveni sistem. Niko nije odgovarao na pozive istražitelja u domu doktora, niti im je otvorio kada su ga posjetili.

Podsjećamo, Prince (57) je preminuo 21. aprila u svom domu u Paisley Park u predgrađu Minneapolisa. Rezultati obdukcije su na čekanju. Zvaničnik policije koji je želio ostati anoniman izjavio je za Associated Press da je u toku istraga o tome da li je Prince umro od predoziranja i da li mu je doktor propisao lijekove sedmicu prije nego što je pronađen mrtav u kompleksu gdje je živio u predgrađu Minneapolisa. Ljudi koji su pronašli Princea mrtvog, uključuju Andrew Kornfeld, sin specijaliste za ovisnost, dr. Howarda Kornfelda.