Prvi put besplatno
0

Novi album "Oasisa" na MySpaceu

Sarajevo-x.com
Novi album britanske grupe Oasis, "Dig Out Your Soul" premijerno će biti pušten u srijedu na oficijelnoj MySpace stranici benda. Ovo je prvi put da su članovi Oasisa dopustili besplatno slušanje novih pjesama jer dosad su izričito biili protiv takve prakse.

Nove pjesme Oasisa biće postavljene na njihovu MySpace stranicu u srijedu oko podneva, objavio je jutros Daily Mail, tačno pet dana prije izlaska albuma "Dig Out Your Soul".

Gitarista i autor pjesama, Noel Galagher, ranije je bio kritički raspoložen prema ovoj praksi popularnih bendova Radiohead i Coldplay koji su svoje nove pjesme besplatno stavljali na internet.

"Nisam proveo godinu dana u najskupljem engleskom studiju sa najskupljim američkim producentom i najboljim londonskim grafičkim dizajnerom da bi pjesme poklonio nekom. J**** to".

"Možda autsajderi i buntovnici poput Radioheada to vole. Meni to izgleda kao dobar marketinški trik- odličan način da privučeš puno pažnje", dodao je Noel.

No, ustvari ni braća Galagher nisu tako anonimni, prenose britanski mediji, uzevši u obzir silne ispade u javnosti. Posebno otkad je frontmana Oasisa prošlog mjeseca napao neko iz publike na koncertu u Torontu i navodno mu slomio par rebara.

Sedmi studijski album Oasisa, "Dig Out Your Soul" ima dobre šanse da zavlada muzičkim top listama kao i što su to činili i prethodnih šest albuma Oasisa.

Koncert koji će se održati 16. oktobra u londonskoj Wembley Areni biće odlična prilika za "živu" premijeru novog albuma, a iz MTV-a koji će prenositi koncert najavljen je veliki spektakl.

Ako želite poslušati pjesme s novog albuma, posjetite oficijelnu MySpace stranicu benda - www.myspace.com/oasis.