Nakon 12 godina
0

Novi album Metallice vodeći na listi

Sarajevo-x.com
Heavy metal bend Metallica popeo se na prvo mjesto liste najboljih albuma u Velikoj Britaniji, i to nakon čak 12 godina. Album "Death Magnetic" je deveti studijski album američkih rockera i treći koji se uspio naći na vrhu ove liste.

Prvi put im je to uspjelo sa albumom "Metallica" iz 1991. godine, a nakon pet godina ta titula pripala je albumu "Load". Zatim je uslijedila došla 12-godišnja pauza nakon koje su se trijumfalno vratili sa "Death Magnetic".

Škotski četverac Glasvegas morao se zadovoljiti drugim mjestom na kojem se našao njihov album prvijenac "Glasvegas".

Ovosedmičnu listu najboljih albuma u Velikoj Britaniji obilježio je još jedan povratak i to nekadašnjeg boy benda New Kids On The Block koji se zreliji i stariji vraćaju sa albumom "The Block". Međutim, za razliku od Metallice, New Kids On The Block morat će se zadovoljiti tek 16. mjestom, što je veliko razočarenje.

Među najboljih deset albuma u Velikoj Britaniji našli su se još i mlada pjevačica koja još uvijek negira svoju ljubavnu vezu sa Chrisom Brownom, Rihanna sa veoma uspješnim albumom "Good Girl Gone Bad", zatim tu je bend The Verve i album "Forth", simpatična Duffy i prvijenac "Rockferry".

Šesto mjesto pripalo je istoimenom albumu irskog benda The Script, a dobitnici ovogodišnje muzičke nagrade Mercury - petorka Elbow i album "The Seldom Seen Kid" našli su se na sedmom mjestu najboljih albuma u Velikoj Britaniji.

Kralj popa Michael Jackson i njegov "King of Pop" zauzeo je osmo mjesto, deveto mjesto zauzela je nikad zaboravljena švedska grupa Abba sa svojim albumom "Gold - Greatest Hits", dok se domaći rock bend Coldplay morao zadovoljiti desetim mjestom koje je zauzeo njihov album "Viva La Vida".