Muzika
0

Novi album Kylie Minogue promašaj u SAD-u

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Uprkos izuzetno agresivnoj promociji, novi album Kylie Minogue, kojeg su njeni obožavatelji čekali pune četiri godine, nije ostvario željeni uspjeh u Americi. Naime, album "X" je u četvrtak debitirao na Billboardovoj listi 200 najprodavanijih albuma na 139. poziciji, jer je prodano jedva 6.000 primjeraka.

Deseti po redu studijski album australske pop zvijezde apsolutno nije ispunio očekivanja, te je u SAD-u prodano jedva 6.000 primjeraka, objavio je Reuters.

Njen prethodni studijski album "Body Language" 2004. godine debitirao je na pomenutoj listi na 42. mjestu sa prodanih 43.000 primjeraka. Dvije godine ranije, album "Fever" je odmah, po izlasku na tržište, ostvario ogroman uspjeh, te osvanuo na impresivnom trećem mjestu sa 114.700 prodanih primjeraka.

Album "X" se na američkom tržištu pojavio 1. aprila, pa je te sedmice Kylie gostovala u najpopularnijim američkim TV showovima poput "Today" (NBC), "The Late Late Show with Craig Ferguson" (CBS) i "Ellen DeGeneres Show". Također je nastupila u sklopu ABC-jevog reality TV showa "Ples sa zvijezdama", kojeg je tada pratilo više od 17 miliona gledatelja.

Posljednji album popularne pjevačice je, u drugim zemljama svijeta, izašao već u novembru prošle godine, te je debitirao na drugom mjestu britanske liste najprodavanijih albuma, a u Australiji ponio titulu najprodavanijeg albuma.

Minogue (39) se na dvije godine povukla sa svjetske muzičke scene, nakon što joj je 2005. godine dijagnosticiran rak dojke.

Evropska muzička turneja počinje 5. maja u Francuskoj, a datumi održavanja koncerata Kylie Minogue širom Amerike još nisu objavljeni.