'Valleys of Neptune'
0

'Novi' album Jimija Hendrixa

Sarajevo-x.com
Jimi Hendrix
Jimi Hendrix
Fanovi Jimija Hendrixa će uskoro biti u mogućnosti čuti jedan sat muzike na novom albumu svoga omiljenog gitariste, koja do sada nije nikada bila dostupna javnosti. Kako je objavila kompanija Sony zajedno sa Hendrixovom porodicom, izdavanje albuma planirano je 8. marta ove godine, prenosi AP.

'Valleys of Neptun' ime je albuma koji će sadržavati studijske snimke koji su napravljeni 1969.godine, godinu prije nego će Hendrix umrijeti u Londonu u svojoj 27.godini.

'Valleys of Neptun nudi jedan duboki uvid u njegovo majstorstvo procesa snimanja i pokazuje činjenicu da je on bio neuporediv inovator kao gitarista', objavila je njegova porodica, opisujući ovaj uradak.

'Njegova briljantnost sija kroz svaku od ovih vrijednih pjesama', kaže se u saopćenju za javnost.

Ovaj album će sadržavati nekoliko pjesama koje su poznate zagriženim fanovima, ali će biti i minimalno 60 minuta muzike koja do sada nikada nije objavljena.

Album je dio jednog čitavog novog vala ponovnog objavljivanja Hendrixove muzike, i na njemu će slušaoci moći čuti preuređene pjesme poput 'Are You Experienced', 'Axis:Bold As Love', 'Electric Ladyland' i ' First Rays of the New Rising Sun'.