Muzika
0

Novi album grupe U2 izlazi 2004. godine

Klix.ba
Članovi grupe U2 trenutno u Irskoj rade na novom albumu i nadaju se da će ga završiti ove godine, kako bi ga mogli izdati polovinom sljedeće godine.

Frontman Bono je nedavno za New York Times izjavio da su pjesme 'veoma direktne'. Gitarist Edge kaže da se raduje experimentaciji sa novom gitarom u studiju. "Tokom godina sam svirao veoma minimalistički. Ali, sada želim stvoriti veliki efekat, najveći koji se može napraviti, želim istražiti šta se zapravo može uraditi s gitarom i preći granice toga kako gitara može zvučati u r'n'r bendu." U2 su za novi album izabrali producenta Chrisa Thomasa; koji je svoju karijeru započeo u studiju Abbey Road sa Georgeom Martinom, producentom Beatlesa. Thomas je mixao Dark Side Of The Moon od Pink Floyda, i producirao albume Empty Glass od Petea Townshenda, INXS-ov Listen Like Thieves, Never Mind The Bollocks od Sex Pistolsa i radio je pjesme za Paul McCartneya i Eltona Johna.

Još uvijek neimenovani novi album U2-a, nasljednik albuma All That You Can't Leave Behind koji je osvojio Grammya, treba izaći u prvoj polovini 2004. godine.