Muzika
0

Novi album grupe "Letu štuke" izlazi u aprilu

Sarajevo-x.com
Sjajni sarajevski pop-rok bend Letu štuke, sredinom mjeseca objavio je singl "Tesla" koji najavljuje njihov drugi album "Ugljikohidrati i proteini" koji će se na tržištu naći sredinom aprila.

Na albumu se nalazi dvanaest novih pjesama koje Dinu Šarana, lidera grupe, još jednom potvrđuju kao odličnog tekstopisca. Autor tekstova i muzike na albumu je Dino Šaran, osim za pjesmu “Poljubi me dok spavam” koju je radio sa Remi, članicom hrvatske grupe Elemental.

Za bh. tržište album će izaći pod markicom izdavačke kuće Hayat Production. Članovi benda Dino Šaran, Đani Pervan, Dejan Ostojić, Dino Vatrenjak i Slobodan Ćosić, na promotivnu turneju širom regiona kreću početkom maja.

O pjesmi “Tesla”, Dino Šaran: “Inspiriran životopisima Nikole Tesle i Branimira Štulića, ovaj singl nastaje u autorovoj dnevnoj sobi uz pomoć akustične gitare, par knjiga i velike želje da se da dostojan “hommage” svim ljudima koji se posvetili živote humanim idejama i dali čovječanstvu ljepotu i znanje a da nisu mislili samo na svoje guzice. Tesla je čovječanstvu dao znanje a Štulić ljepotu, to su stvari o kojima treba govoriti i pjevati”.