Muzika
0

Novi album grupe ET

Sarajevo-x.com
Kako je saopšteno iz Hit Recordsa, osmi studijski album popularne hrvatske grupe Electro Team (ET) pod nazivom "Vrhunski album" već se može naći na tržištu. Na albumu gostuje i Kemal Monteno.

Ovo novo izdanje u Hit Recordsa u suradnji s Boytronic Production sadrži 12 novih pjesama Electro Teama koji ove godine obilježava jubilarnu dvadestu godinu rada i postojanja.

Za svih 12 pjesama muziku i tekst potpisuje Boytronic, osim za pjesmu "Da ti ljubav mogu dati" s kojom na ovom albumu gostuje Kemal Monteno (muzika: Boytronic & Silvio d′Anza, tekst: Boytronic). "Stilski gledano, grupa ET, a i naš cjelokupni novi album više ne ulaze u kategoriju dancea. Nove pjesme su i dalje plesne, ali ih svrstavamo u pop house i pop r′n′b", naglašava Adonis Ćulibrk, poznatiji kao Boytronic.

Upravo je Boytronic u junu 1987. osnovao sada već kultni ET, koji je svoju prvu demo snimku snimio godinu dana nakon osnutka. Prva pjesma Electro Teama koja se pojavila na nekom nosaču zvuka bila je "Molitva za mir" ratne 1991., a prvi album ET-a izašao je 1992. pod nazivom "Electro team".

S izlaskom novog "Vrhunskog albuma", ET neće samo obilježiti dvadestogodišnjicu rada, već proslaviti i dvogodišnjicu suradnje s vokalisticom Katarinom Rautek. ET-jevci će ovih dana započeti snimati video spot za pjesmu "Što mi je trebalo to" u režiji Darka Drinovca, s kojom će se ET predstaviti i na Hrvatskom radijskom festivalu u pop-rock kategoriji. Uz to, Boytronic i Katarina najavljuju da će u povodu dvadestogodišnjice benda organizirati i ljetnu koncertnu turneju.