Muzika
0

Novi album Emine Jahović "Exhale"

Sarajevo-x.com
Pop pjevačica Emina Jahović, nakon uspjeha koji je postigla s prethodna tri albuma na kojima su se našli hitovi “Dal’ ona zna”, “Tvoja greška”, “Uzalud se budim”, “Nije tvoja stvar”, i mnogi drugi, započinje svoju međunarodnu karijeru, saopšteno je iz Hayat Productiona.

Uskoro će se u prodaji naći novi CD Emine Jahović na engleskom jeziku pod nazivom “Exhale”.

Za istoimenu pjesmu urađen je spot koji je premijerno prikazan u emisiji MTV Adria Top 20. Publika ga je ocijenila kao odličan spot i pjesmu urađenu u pop i r’n’b stilu, a najavljeno je i snimanje ove pjesme i na našem jeziku.

U toku su pregovori za snimanje dueta s jednom od najvećih američkih pjevačkih zvijezda. To je Eminina prva pjesma snimljena na engleskom jeziku i početak priče o karijeri van naših granica. Najavni singl je pjesma “Push it”, na kojoj su radili mladi i talentovani MC i Cory Gunz, nova nada hip hop talasa, te Dino Merlin i Mustafa Sandal. Tekst za pjesmu napisala je Tia, “krivac” za veliki hit grupe Destiny’s child “Bootylicious”. Pjesma u potpunosti prati sadašnji svjetski r’n’b trend dok Coryeva uloga svemu daje karakterističnu boju.