Muzika
0

Novi album Damira Jahića Čekića

Sarajevo-x.com
U izdanju Hayat produkcije, na bosanskohercegovačkom tržištu uskoro će se u prodaji naći novi album perspektivnog repera Damira Jahića – Čekića pod nazivom “Bilo kuda čekić svuda”.

Damir je rođen u Sarajevu, ali već dugo živi i radi u Švedskoj gdje je napravio svoje prve profesionalne korake i uspješno surađivao s tamošnjim muzičarima.

Profesionalno se bavi muzikom već osam godina a prve snimke na engleskom jeziku uradio je 1994. godine sa Dejanom, drugim članom njegove prve grupe koja se zvala “BIB”.

Nakon nekoliko lokalnih nastupa, grupi se pridružuju Palestinac Jamal i Bosanac Amon Ra. Uskoro dolazi do suradnje sa Blerom, reperom sa Kosova. Učestvovao je na pet njegovih albuma.

Najpoznatiji projekat u Bosni je produkcija Frekievog albuma “Povratak Cigana”. 2005. godine izdaje prvi album “Jeste li spremni”. Nakon mnogo rada, truda i iskustva, uskoro će se u prodaji naći i drugi album “Bilo kuda čekić svuda”. Ideja za naziv albuma nastala je zbog velikog broja nastupa, saradnje i produciranja širom svijeta.

Prvi singl i spot urađen je za pjesmu “Zbogom ljubavi” na kojoj gostuje Fudo, pjevač iz njegove ekipe. Pjesma je R&B stila, dok je album muzički lagan za uši, sa trinaest pjesama od kojih je četiri planirano za spotove.

“Rep muzika je odličan način da publici prenesete neku poruku” – kaže Čekić, dodajući kako njegove numere nisu teške tematike, tj. ne govore o teškoj socijalnoj i političkoj situaciji.