Muzika
0

Novi album Britney Spears u prodaji 2. 12.

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Iz izdavačke kuće Jive Records izjavili su u utorak da će novi album uskrsnule pop pjevačice Britney Spears, zvučnog naziva "Circus", izdati 2. decembra 2008. godine, na njen 27. rođendan.

Naime, nakon prošlosedmične dodjele MTV Video Music Awardsa, gdje je Britney oduševila sve prisutne, pjevačica se sprema za nove radne pobjede. Tom prilikom odnijela je tri nagrade, uključujući i onu najprestižniju, nagradu za "Najbolji video spot godine" za pjesmu "Piece of Me".

Prema pisanju Reutersa, novi, šesti po redu studijski album "Circus" predstavlja nastavak albuma "Blackout" iz 2007. godine koji je također najavljivan kao veliki povratak mlade mame dva dječaka, nakon niza neuspjeha u privatnom i poslovnom životu.

Predstavnici izdavačke kuće pjevačice megahita "Baby One More Time" nadaju se da će ovaj novi album uspjeti tamo gdje je "Blackout" podbacio.

Prvi singl sa novog albuma "Circus" nosi naziv "Womanizer", a da li će postati još jedan u nizu Britneyinih hitova, ostaje da se vidi.

Iz Jive Recordsa, koji je u vlasništvu Sony Music Entertainment Inc-a poručuju da je na novom albumu Spears sarađivala sa već dokazanim timom tvoraca hitova, poput Šveđanina Maxa Martina i Floyda "Danje" Hillsa.