Muzika
0

Novi album Backstreet Boysa

Sarajevo-x.com
Članovi grupe Backstreet Boys, Howie Dorough (34), A. J. McLean (30), Brian Littrell (33) i Nick Carter (28) počinju raditi na šestom studijskom albumu već krajem ove godine.

Pop bend Backstreet Boys u toku svog nastanka bio je inspirisan uspjehom New Kids On The Block koji su u toku osamdesetih i početkom devedesetih zabilježili ogroman uspjeh i bili idoli tadašnje omladine.

Svoj najveći uspjeh Backstreet Boys postigli su krajem devedesetih godina prošlog stoljeća, prodavši preko 100 miliona primjeraka.

Novi album bi trebao biti nastavak prošlogodišnjeg albuma "Unbreakable".

Prema pisanjima američkih medija, jedan od pjevača benda, Howie Dorough je izjavio da on sada radi na svom solo albumu i da zapravo čekaju na njega da bi krenuli sa snimanjem novog albuma grupe.

"Meni će "Backstreet Boys"uvijek biti na prvom mjestu," rekao je Dorough. "Samo je pitanje da se uskladi vrijeme izlaženja naših solo albuma i albuma grupe, pa da se možemo vratiti u studio."

Za spomenuti zajednički album već su snimili neke materijale dok su bili na turneji po Europi. Album bi trebao producirati Max Martin, a u prodaji bi se trebao naći početkom 2009. godine.