Gostuju Elthon John, Zucchero...
5

VIDEO / Novi album 2CELLOS-a "In2ition" uskoro u prodaji

Klix.ba
Novi album 2CELLOS-a pod nazivom "In2ition" ugledat će svjetlost dana 9. novembra u Japanu, a fanovi će ga u drugim zemljama moći kupiti od 21. januara 2013. godine.

Svjetski poznatim virtuozima Luki Šuliću i Stjepanu Hauseru na ovom albumu gostuju Elton John, Zucchero, Steve Vai, Lang Lang i Naya Rivera.

Ove muzičke zvijezde osvojile su publiku svojom obradom pjesme "Smooth Crminal" Michaela Jacksona, a uprkos turnejama koje održavaju širom svijeta i gustom rasporedu uspjeli su završiti i drugi album.

Ovaj muzički duet je odabrao naziv "In2ition" zbog snažne intuicije i hemije između njih dvojice. Uz to, ovo im je drugi album i brojka 2 se savršeno uklopila u naziv albuma. Novi album je producirao legendarni Bob Ezrin kojeg su tokom karijere angažovale i muzičke legende: Pink Floyd, Deep Purple, Kiss, Peter Gabriel, Alice Cooper...

Album izdaje Sony Masterworks. Na japanskom tržištu je 9. novembra 2012., 22. januara u Americi te 21. januara u ostatku svijeta.

"Veoma smo ponosni na ovaj novi album. Činjenica da ga je producirao legendarni Bob Ezrin je nevjerovatna, a da nam je neko prije godinu dana nabrajao imena koja će gostovati na ovom albumu, nasmijali bismo se i odmahnuli rukom.

Naime, tu su pjevačke legende Elton John i Zucchero, gitaristički virtuoz Steve Vai, superzvijezda klasične muzike, pijanist Lang Lang, Naya Rivera is serije Glee, itd. Saradnja sa svima njima izrodila je nova prijateljstva, obogatila naš album i dodala jednu novu dimenziju našoj muzici. Također je donijela neprocijenjivo iskustvo i dala nam krila za nove projekte i saradnje", poručuju Luka Šulić i Stjepan Hauser koji su još na aktuelnoj turneji s Eltonom Johnom.

U video snimku pogledajte kako je nastao album.