Muzika
139

Nova pjesma i spot Dženana Jahića sa kubanskom ljepoticom Giselle

Klix.ba
Dženan Jahić, mladi bh. pjevač, autor brojnih hitova, ali i doktor medicine i dvadeseterostruki prvak BiH u sportskom plesu, nastavlja sa iznenađenjima za svoju publiku.

Nakon što su ljubitelji muzike u regionu u junu i julu plesali uz njegovu pjesmu "Miramar", koju je svestrani umjetnik otpjevao na bosanskom, španskom i ruskom jeziku, došlo je vrijeme i za kompoziciju "Zlato skriveno".

"Ovu pjesma mi je uradila Zana Mesihović, čak prije šest godina. Želio sam je i prije snimiti, ali nije bilo objektivnih mogućnosti za to. Pjesma je snimljena u studiju Marina Meštrovića. 'Zlato skriveno' nosi jaku poruku. Nastala je iz nekog drugog vremena. Tada sam Zani pričao neku svoju priču i ona je to zaista na nevjerovatan način ispričala i 'upakovala'. Ona je sada u Americi, gdje ima svoju značajnu muzičku karijeru", kaže Dženan Jahić.

Spot je snimljen u Havani, gdje je boravio sa ekipom "Hayat Producion".

"U spotu sam koristio odjeću koju je oslikao naš poznati slikar, Memo Haljevac, i veliko mu hvala što je dao svoj pečat i poseban doprinos. U videozapisu se također pojavljuje kubanska ljepotica Giselle. Mislim da smo imali lijepu hemiju, što će publika svakako imati priliku vidjeti. Do kraja godine predstavit ću još tri spota. U posljednje vrijeme radim i na pjesmama za novi album za našu legendu Halida Bešlića, što me posebno inspiriše. Nedavno sam napisao i pjesmu za duet Frane Lasića i Jasne Gospić, koji će u skorijoj budućnosti biti predstavljen publici", kaže Jahić.