Muzika
0

Norah Jones ima najtraženiji album svih vremena

FENA
Mlada kantautorica Norah Jones odnedavno je ponosna vlasnica neobičnog rekorda - njezin je novi CD "Not Too Late" najnaručivaniji album svih vremena, što bi značilo da ga je prije dolaska u trgovine naručilo više milijuna ljudi, javljaju sa sitea Amazon.com.

Prvim albumom "Come Away With Me" Norah je zaradila status svjetske glazbene zvijezde, drugi album "Feels Like Home" kritičari su dočekali na nož nazivajući ga "predosadnim i otužnim", ali novi nosač zvuka "Not Too Late" pokazao je da se na Norah u svijetu glazbe itekako može računati.

Taj je album, naime, proglašen najnaručivanijim izdanjem svih vremena, jer ga je prije izlaska na stranici Amazon.com naručilo nekoliko milijuna ljudi, pa je diskografska kuća EMI, izdavač Jonesinog CD-a, već prije objavljivanja dobila najbolju moguću povratnu informaciju. Zanimljivo je da se CD naručivao "na neviđeno", tj. bez da ga je itko prije poslušao, što najbolje svjedoči o povjerenju kojeg Jones uživa kod svjetske publike.

Radi se o njenom prvom autorskom albumu, za koje je sama napisala većinu pjesama i time oduševila kritiku diljem svijeta, pa joj opet predviđaju more nagrada i potvrdu Norah kao jedne od vodećih kantautorica u svijetu.