Muzika
16

Noć emocija: Koncert grupe Bolero Reunion u Mostaru

Klix.ba
U OKC Abrašević 12. decembra u 21 sat bit će održan koncert grupe Bolero Reunion.

"Kad svira Bolero, to je više od koncerta, to je noć emocija", poručuju organizatori.

Grupa Bolero je formirana 1985. godine u Sarajevu, a već 1986. objavljuje svoj prvi album pod nazivom "Na kraju slavlja". Na albumu se nalazi devet kompozicija i snimljen je u studiju Brane Likića “Blap” u Sarajevu. Album je objavila diskografska kuća Diskoton Sarajevo. Kompozicije koje se nalaze na albumu su “Galebovi”, “Dajana”, “Sjećanja”, “Moja generacija”, “Društvo te čeka”, “Misli na mene”, “Sama”, “Kalifornija u mojoj glavi “ i kompozicija po kojoj je album i dobio ime “Na kraju slavlja”. Album je ostvario tiraž veći od 100.000 prodatih nosača audiozvuka.

Godine 1988. Bolero objavljuje drugi album pod nazivom “O Jesenjinu”, na kojem se nalazi osam kompozicija, a snimljen je u Studiju 1 RTV SA. Album je također objavljen u izdanju Diskotona Sarajevo. Kompozicije koje se nalaze na albumu su ”Jelena”, ”Krčmarska Moskva”, ”O Jesenjinu”, ”Pismo majci”, “Sviri harmoniko”, “Zašto umiru proleteri”, “Konjuh planinom”, “O Jesenjinu” i recital koji izvodi Rade Šerbedžija. Prvi tiraž albuma je bio 100.000 primjeraka.

Nakon dvadesetak godina grupa Bolero se ponovo okuplja i snima dvije pjesme “Bosna u basni” i “Dispertango”. Na pjesmi “Dispertango” gostovao je i dugogodišnji prijatelj benda Rade Šerbedžija.

Grupa aktivno radi na novom singlu.

Predgrupa na koncertu u Mostaru bit će bend Sjena.

Ulaznice za koncert u pretprodaji se mogu kupiti u OKC “Abrašević” i u trafici na rondou. Prvih 250 karata po 8 KM, nakon toga karta će koštati 10 KM.