Muzika
0

No Rules na II Festivalu UFO u Osijeku

Sarajevo-X
Poslije odličnog nastupa na II međunarodnom Festivalu Mira koji se održao 14.05.2005. godine na Trgu Slobode u centru Tuzle, No Rules će na poziv organizatora velikog open-air Festivala UFO iz Osijeka nastupiti 16.06.2005. godine u tom gradu.

Grupi No Rules ovo će biti drugo pojavljivanje na ovom festivalu, ali ovog puta će nastupiti kao gosti festivala uz već afirmisane bendove kao što je Vatra i uz legendarnog Rambo Amadeusa. Festival UFO se održava po drugi put zaredom na prostoru ispod Vodenih vrata stare tvrđave u Osijeku i trajaće četiri dana - od 16.06.2005. do 19.06.2005. godine.

Na festivalu će nastupiti oko 50 bendova iz Hrvatske, BiH, Slovenije, SiCG i iz drugih zemalja. Kao gosti festivala nastupiće: Rambo Amadeus (Herceg Novi, SCG), Vatra (Virovitica, Hrvatska), No Rules (Tuzla, BiH), Darkwood Dub (Beograd, SCG), Henrik B (Sweden), Elemental (Zagreb, Hrvatska), Dogma (Pula, Hrvatska) i Laibach (Ljubljana, Slovenija). Članovi grupe No Rules su trenutno u studiju MAT u Tuzli gdje je u toku snimanje njihovog drugog albuma, a u međuvremenu, rado prihvataju i pozive za nastupe poput gore navedenog u Osijeku.