Muzika
38

Njemačka Dj-ica Bebetta gostuje u Sarajevu

Klix.ba
U petak 09. decembra Sarajevo će, u kultnom prostoru Amfiteatra Doma mladih ugostiti Aniku Zeising iz Berlina, poznatiju kao “Bebetta”koja će nastupiti u okviru programa Die Tanznacht čiji su domaćini Sijah & Kolenda. Pored ovog dvojca društvo za mix pultom će joj praviti sarajevski producent Hibrid, poznat i kao osnivač etikete Submarine Vibes, te DJ Keon.

Dj Bebetta je jedna od najaktualnijih zvijezda nove generacije njemačke elektronske scene, a to pokazuju i zaslužene nagrade kao što su DJ-Newcomer Award 2009, u Berlinskom Tresoru, te PARTYSAN Award: Newcomer of the Year 2011 u kojima se Bebetti priznaju nevjerovatni setovi puni šarma i odlične tehnike miksanja. U to će se uskoro moći uvjeriti i sarajevska publika. "Upravo jedna od najinteresantnijih stvari vezanih za Djing je to što stalno upoznajem nove ljude i posjećujem nova mjesta tako da jedva čekam da upoznam sarajevo i sarajevsku publiku", poručuje Bebetta.

U njenoj vlastitoj produkciji, Bebetta je u posljednjih 5 godina izdala brojna samostalna izdanja, a ostvarila je suradnju i sa mnogim priznatim imenima kao što su npr. Wolfgang Lohr,Piemont, Drauf & Dran, Alle Farben, Klangwelt 3000 i drugi. Ova autorska izdanja je zabilježila na mnogim etiketama od kojih možemo spomenuti Cubetribe Rec., Kallias, Ostfunk Records, Damm Rec, Redukt, te Monaberry Records, na kojem objavljuje i svoje posljednje, veoma zapaženo izdanje pod nazivom “Uppercut”. Njenu produkciju, od preko stotinu izdanja, možete poslušati i na online muzičkim trgovinama poput Beatport-a, Juno-a, itd.

Bebetta za sebe kaže da je fokusirana na zajednicu i povezivanje različitih ljudi kroz muziku i život, a mi sa radošću kažemo da isčekujemo susret sa novom zvijezdom globalne elektronske scene koju ćemo zasigurno u budućnosti pratiti i na brojnim festivalskim i klupskim binama.

Koliko je sve u imenu, izvedenom iz engleske fraze ‘be better’, uskoro će saznati i sarajevska publika, a njen popunjeni raspored nastupa za ovu i narednu godinu pokazuje da će, bez sumnje, biti dobro.

Gostovanje je podržano od strane Goethe Instituta u Sarajevu kao kulturni događaj koji promoviše njemačku kulturu i savremenu elektronsku muziku, a partneri projekta su i Sarajevsko pivo i Hotel Holiday. Karte za ovaj događaj mogu se kupiti u sarajevskom Art Kinu Kriterion.