Feminnem nakon razlaza
0

'Nikol je umjesto grupe reklamirala kafiće'

Sarajevo-x.com
Feminnem
Feminnem
Iako su prekinule saradnju sa Nikol Bulat, članice grupe Feminnem Neda Parmać i Pamela Ramljak odlučne tvrde da njihova grupa nije pred raspadom, te da će nastaviti da rade punom parom. Nastojale su da razlaz sa Nikol prođe što bezbolnije, ali nisu mogle da prihvate njenu nepredvidljivost i hirovitost.

Feminnemke su obećale da će razloge razlaza sa Nikol objaviti u ekskluzivnom intervju za jedne novine, no za naš portal otkrile su neke detalje.

"Nikol je mlada i dobra djevojka i mi ne želimo nikoga da pljujemo. Jednostavno nije išlo, a jedan od razloga prekida saradnje jeste što je ona stalno reklamirala određene klubove i kafiće s kojim nismo imale sponzorske ugovore", kazala je za Sarajevo-x.com Pamela Ramljak.

Ističe da je u poslu kojim se one bave jako teško naći dobrog saradnika, te da je sukob između njih i Nikol tinjao već neko vrijeme.

"Posao pjevača je takav da se osoba jednostavno može lako izgubiti, a mi ne želimo nikoga prisiljavati da radi nešto što ne voli. Ovo nije prva kriza koju smo imale, naši poslovni saradnici su nam već ranije sugerirali da pronađemo neku ozbiljniju djevojku", otkrila je.

Posljednji nastup grupe bio je na Gozo Festivalu na Malti, gdje su djevojke odlučile da ne žele riskirati svoju karijeru, te su zamolile svoju blisku prijateljicu Jelenu Mijić da pjeva sa njima.

Iako su se sa Nikol razišle prije pet dana, Feminnemke su se vrlo brzo snašle i pronašle novu članicu, za koju se nadaju da će biti 'treća sreća'. Podsjećamo, grupu je prije Nikol napustila Ivana Marić, koja se odlučila za solo karijeru.

"Nije bilo teško pronaći novu djevojku jer nas često ljudi zovu i žele pjevati sa nama. Treću članicu ćemo predstaviti u četvrtak na splitskom koncertu za fond Ane Rukavine, a otkrit ću vam tek toliko da ima 26 godina, znači dosta je ozbiljnija od Nikol", povjerila nam je Pamela.

Česte pojave nakon razlaza među članovima grupa jesu ogorčenost, ljutnja i iznošenje prljavog veša u javnost. Pamela se ne boji da će do toga doći u ovom slučaju.

"Ni ja ni Neda nećemo nikoga omalovažavati. Ostale smo u super odnosima sa Ivanom, ne vidim razloga da tako ne bude i sa Nikol", kazala je ona.

Grupa Feminnem, kao što se mnogi sjećaju, je sa pjesmom "Zovi" predstavljala Bosni i Hercegovinu na Eurosongu 2005. godine u Ukrajini, a nakon što se trojki pridružila Nikol Bulat sebe su nazvale 'hrvatskom grupom'.