Prvi Beer Festival
1

FOTO / Nezaboravna dvodnevna zabava u sarajevskom Metalcu

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
U petak i subotu (9. i 10. juni) će se u sarajevskom Metalcu održati prvi bh. Beer Festival po uzoru na velike evropske festivale ove vrste u svijetu.
Nedžad Podžić i Emir Fočo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nedžad Podžić i Emir Fočo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Kako kažu organizatori Festivala, cilj im je dobra zabava bh. građana i promocija pivarske industrije, bez kojih se ovakav događaj ne bi mogao ni organizirati.

"Osmog juna će od 20:30 sati u Metalcu nastupiti Partibrejkersi i TBF. Dan poslije, u isto vrijeme nastupaju Rambo Amadeus i Zoster. Pošto je prostor specifičan prostor, imamo dozvolu da sviramo do 23 sata. Ja se nadam da će to biti malo duže", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare organizator Festivala.

Ulaz se naplaćuje od 17 sati 8. i 9. juna, a od 12 sati zvanično počinje Beerfest. Svaka pivara će imati svoj promotivni pub sa mnoštvom nagradnih igara i odličnim zabavnim sadržajem.

"Počasni pokrovitelj Beer Festivala je Gradska uprava Sarajeva. U toku dnevnog programa gosti će moći učestvovati u takmičenjima kao što su trka sa pivama ili ko će popiti više piva i slično. Posjetioci će moći uživati u roštiljskim kobasicama i mnogim drugim specijalitetima, ali i nagradama sponzora Festivala. Ovom prilikom pozivamo sve građane BiH da posjete prvi Beer Festival u BiH", kaže Emir Fočo, PR Festivala.

Afterpartiji će se održavati u klubu Underground, a za zabavu u dnevnom programu zaduženi su DJ Focho i DJ El Mano.

"Od Centrotransa smo dobili autobus na dva sprata, koji će u toku Festivala prevoziti sve one koji žele da dođu na koncerte u Metalcu. Nadamo se da će ovaj festival proći onako kako smo planirali, a za narednu godinu planiramo bolji sadržaj i održavanje koncerata u većem prostoru", kazao je organizator Nedžad Podžić.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Predstavnici pivske industrije u Bosni i Hercegovini će zajedno sa sponzorima i prijateljima Festivala, osim promocije piva, biti nosioci kampanje "Ne pij dok voziš" te će putem adekvatno osmišljenih poruka putem medija biti sastavni dio Beer Festivala, kako bi se ukazalo i na društveno odgovorno poslovanje pivskih industrija u BiH.

Dvodnevna karta je 15 KM dok cijena jednodnevne karte iznosi 10 KM. Mogu se kupiti u Caffe Operi, na platou Skenderije, u Ferhadiji i Metalcu na dan koncerta.