Muzika
0

Nesreća u kojoj je poginuo Toše Proeski vjerovatno se dogodila zbog brzine i umora

FENA
Do nesreće u kojoj je jutros oko 6,20 minuta na auto cesti Zagreb Lipovac kraj Nove Gradiške smrtno stradao popularni makedonski pjevač Toše Proeski (26) došlo je vjerojatno zbog spleta okolnosti - neprilagođene brzine i umora, a vještačenjem će se utvrditi točan uzrok, rekla je glasnogovornica brodskoposavske policije.

Na tom dijelu auto ceste jutros nije bilo magle, rekla je glasnogovornica Kata Nujić. U trenutku nesreće Toše Proeski sjedio na mjestu suvozača automobila VW tuareg makedonskih registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji Georgi Georgievski, također makedonski državljanin. U automobilu je bila i menadžerica popularnog pjevača Ljiljana Petrović (49), državljanka Srbije i Makedonije.

Vozač tuarega najvjerojatnije je zbog nepoštivanja razmaka između vozila udario u kamion talijanskih registracija koji se kretao ispred njega. Potom je izgubio nadzor nad upravljačem i autom udario u središnju zaštitnu ogradu na auto cesti.

Toše Proeski na mjestu je poginuo, a vozač je zadobio teže ozljede glave. Zbrinut je u novogradiškoj bolnici i izvan je životne opasnosti. Menadžerica Ljiljana Petrović lakše je ozlijeđena i u strašnom šoku. Nakon obavljenog očevida promet tim dijelom auto ceste je normaliziran.