Adnan Hamidović Frenkie
0

VIDEO INTERVJU / "Nervira me pasivnost raje"

Tekst i video: Jasenko Korjenić
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Album "Protuotrov" kojeg je nedavno izdao popularni Frenkie dobio je jako pozitivne kritike i odlične reakcije publike. Sada slijede koncertne aktivnosti na kojima će predstaviti novi album, najprije 19. februara u Tuzli, dok je promocija albuma u Sarajevu 13. marta u kinu Bosna. Frenkie je okupio bend i smatra da će sa tim bendom naredni koncerti puno bolje zvučati.

Na albumu "Protuotrov" preovladavaju socijalne teme, a Frenkie planira i u budućnosti da se bavim takvim temama, jer mu je to glavna inspiracija, a i hip-hop se uvijek najviše bavio tim stvarima.

"Po meni najveći problem, ono što mene najviše nervira je pasivnost 'raje', pasivnost građana Bosne i Hercegovine", kaže Frenkie. On smatra da probleme koje imamo ovdje u državi možemo jedino mi riješiti, a ne Evropska unija, ne OHR i visoki predstavnik.

Frenkie ne planira u budućnosti napustiti BiH. Iz inostranstva nema trenutno ponuda za saradnju, ali ima za nastupe na koncertima. Nedavno je nastupao u Švicarskoj, Austriji i Skandinaviji. Detaljnije o tome što Frenkie kaže i misli pogledajte u ekskluzivnom video intervjuu koji je dao za naš portal.