Muzika
0

FOTO / Neno Belan, Gustfi i Kawasaki 3p na West Herzegowina Festu

Sarajevo-x.com
Od 28. do 30. jula u Širokom Brijegu održat će se deveti po redu <a href="http://www.whfest.com/">West Herzegowina Fest</a>.

Zasigurno jedan od najznačajnih kulturnih događaja u regiji i ove godine nudi bogat i zanimljiv program. Na festivalu će nastupiti 14 bendova u konkurenciji od prijavljenih 76, bit će prikazano 27 amaterskih filmova, a u festivalskom Fanzinu bit će objavljena 31 kratka priča.

I ove godine na festivalu će biti upriličen likovni performans ArTest gdje će za vrijeme trajanja festivala šest mladih umjetnika s Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu oslikavati platna velikih dimenzija. Interakcija s publikom i izloženost pogledima od začetka do završetka stvaranja dat će umjetničkim djelima posebnu težinu i jedinstvenost.

Prvu večer festivala 28.07. kao specijalni muzički gosti nastupiti će prošlogodišnji pobjednici grupa Darkvud iz Sinja, nadalje publika će se moći zabaviti uz Nenu Belana i njegove hitove, a program će zatvoriti pulska grupa Gustafi.

Drugu večer festivala 29.07. u konkurenciji će nastupiti bendovi Sane (Zagreb), Noa & Funk Blasters (Opuzen), Siledžije (Ljubuški), The Cash (Zagreb), Alexandria (Banja Luka), Laxativ (Mostar), Pešest (Široki Brijeg), Cutapotato (Jablanica) i Svrby (Makarska).

Završnu večer 30.07. u konkurenciji će nastupiti bendovi Pleska (Split), Off Side (Županja), Gorana Nikolić (Čapljina), Polaroid Trip (Sarajevo) i Retro Pult (Varaždin), a kao specijalni gosti nastupiti će grupa Kino Klub iz Zagreba, a nakon proglašenja pobjednika festival će zatvoriti poznata hrvatska grupa Kawasaki 3p.

Dnevne ulaznice za ovogodišnji West Herzegowina Fest No. 9 iznosit će prvi dan 10 KM, a drugi i treći dan po 5 KM. Uz kupljenu ulaznicu na ovogodišnjem West Herzegowina Festu besplatno dobijate i čašu hladnog, točenog Ožujskog piva, festivalski fanzin i festivalski program. Festivalske ulaznice moći će se kupiti na samom ulazu na festival, a ulaz za najmlađe je besplatan.

Kao i svake godine u sklopu festivala organizirano je trodnevno kampiranje na atraktivnoj lokaciji uz rijeku Lišticu. Organizatori se nadaju lijepom vremenu, a pozivaju sve ljude željne dobre zabave da posjete festival.