Muzika
510

"Neki novi klinci": Poslušajte kako pjeva 10-godišnja Merjema Alihodžić iz Sarajeva

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Desetogodišnja Merjema Alihodžić iz Sarajeva pokazuje talent za pjevanje, a svojim je glasom već oduševila žiri srbijanskog talent showa "Neki novi klinci".

Merjema Alihodžić je nedavno ušla u drugi krug takmičenja muzičkog showa "Neki novi klinci" koji se održava u Beogradu.

"Merjema je pjevala još otkako je bila u vrtiću, a jedne prilike sam je odveo kod jednog čovjeka koji se bavi pjevanjem i koji nam je kazao da je šteta da se ne bavi tim. Nakon toga smo je uključili u kulturno-umjetničko društvo Baščaršija. Slušajući našu narodno muziku, iskazala je interesovanje i prijavila se na Zvjezdice granda, tj. Neki novi klinci, gdje je ušla u drugi krug takmičenja", govori za Klix.ba njen otac Haris Alihodžić.


Merjema Alihodžić - Prestala sam davno da se... by ciletin

Interes za pjevanje je pokazala još otkako je bila mala, a svoj prvi nastup je imala prošle godine nastupila na jednom takmičenju u kojem su djeca pjevala sevdalinke u Općini Novi Grad.

Sljedeći nastup je na manifestaciji posvećenoj Danu državnosti Bosne i Hercegovine.

Haris Alihodžić za Klix.ba navodi kako njegova kćerka preferira zabavnu muziku, ali jako voli i narodnu muziku, te sevdalinke, te će vjerovatno upisati srednju muzičku školu, a potom i Muzičku akademiju.

"Ona pjevuši i dok piše zadaću, kaže da joj tako odgovara. Kad ona pjeva, čitav komšiluk šuti", kaže kroz smijeh njen otac Haris Alihodžić.