Nedim Babović, Bombaj štampa
0

"'Nedim' je interna zafrkancija Đure i mene"

Piše: Jasenko Korjenić
U četvrtak smo pokucali na vrata muzičkog studija Nedima Babovića, sarajevskog rock muzičara iz generacije osamdesetih godina prošlog stoljeća. Babović je jedan od osnivača kultnog sarajevskog benda "Bombaj štampa". On nam je otvorio vrata i poželio dobrodošlicu. Pristao je rado na intervju za Sarajevo-x.com.
Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
Foto: Jasenko Korjenić/Sarajevo-x.com
U spotu za pjesmu "Nedim" sa novog albuma "Neka DJ odmah CJ", frontmen benda Branko Đurić ugleda svog prijatelja Nedima i trči za njim da ga sustigne, a kada ga već sustigne ispostavi se da se radi o nekome drugom. Ovog puta mi smo pronašli Nedima, bio je to upravo on.

Pjesma "Nedim" je novi veliki hit popularnog sarajevskog rok benda. Trenutno spot za pjesmu "Nedim" ima preko 100 hiljada pregleda na popularnom videoservisu YouTube.

"Bombaj štampa" dugo nije aktivno djelovala. Nastupom na after partyju Sarajevo Film Festivala prije dvije godine, članovi benda su bili iznenađeni da publika i danas voli slušati i poznaje njihove pjesme. To ih je podstaklo da nastave sa radom. Snimili su novi album i održali nekoliko koncerata.

Pripremili smo vam videointervju u kojem Babović govori o najljepšim uspomenama vezanim za prijeratna zbivanja Bombaj štampe, velikom i dugom prijateljstvu sa Brankom Đurićem i budućim aktivnostima benda.

"Prave prijatelje upoznaš do sedamnaeste ili osamnaeste godine života, to su pravi prijatelji", kaže Nedim.

Nedim i Đuro upoznali se u ranoj mladosti i do danas ostali prijatelji, bez obzira na okolnosti koje su ih razdvojile.

Babović se u posljednje vrijeme slabo bavi muzičkom produkcijom. Međutim, pokazuje podršku novom sarajevskom bendu "Karne", u kojem aktivno sudjeluje kao gitarista i na snimanju njihovog prvog albuma u njegovom studiju, čuvenoj Bombaj redakciji.

Pogledajte intervju!