Dom mladih Sarajevo
0

FOTO+VIDEO / Ne propustite regionalno finale Red Bull MC Battlea

Sarajevo-x.com
Edo Maajka će sutra u 21:30, u Domu mladih u Sarajevu, najaviti početak velikog regionalnog finala Red Bull MC Battlea 2011!

Maajka će biti host dugo iščekivane noći hip hop battlea u kojoj će se 16 najžešćih i najnabrijanijih mladih rapera boriti za krunu kralja regionalnog freestylea.

Turneja Red Bull MC Battlea, nakon izvrsnih državnih finala u sve tri zemlje, vraća se tamo odakle je i krenula - u Sarajevo.

U žiriju će biti Frenkie, Koolade i Timbe, beat će davati DJ Soul, a takmičare iz BiH, Hrvatske i Srbije kroz battleove će, pored sopstvene vještine i "klikera", nositi i publika koja će, sigurni smo, ispuniti Dom mladih.

A za sve one koji ne mogu prisustvovati finalu, MTV donosi ekskluzivnu reportažu sa eventa koji je već u drugoj godini svog postojanja izrastao u najvažniji hip hop događaj u regiji, svojevrsnu "Ligu šampiona za rapere".

Svi žele pobjedu, ali samo će jedan ponijeti titulu balkanskog kralja freestylea. Vidjet ćemo ko.

Velika sala Doma mladih, subota, 21:30, ulaz - konzumacija 5 KM. Intervju sa Edom Maajkom, članovima žirija, kao i pobjednicima državnih finala možete pročitati na www.redbull.ba.