Muzika
3

Natali Dizdar oduševila sarajevsku publiku i prvi put izvela pjesmu "Iluzionist"

Klix.ba
Popularna hrvatska pjevačica Natali Dizdar oduševila je sarajevsku publiku dvosatnim koncertom koji je održala sinoć u Bosanskom kulturnom centru (BKC). Djelić atmosfere možete pogledati na našem videosnimku.

Natali je na sarajevskom koncertu u dobro popunjenom BKC-u izvela najnovije pjesme kao i starije hitove poput pjesama "Stranac", "Zamijenit ću te gorim", "Naučila sam trik", "Gazio si me" i mnogih drugih.

Mlada pjevačica za koju se tvrdi da je najbolji glas Hrvatske izvela je i pjesmu "Mjesecu je dosadno", koju je snimila zajedno s Darkom Rundekom za album "Natali Dizdar ZKM Live", a na sarajevskom koncertu je prvi put uživo izvela i novu pjesmu "Iluzionist".

Natali će odmah nakon sarajevskog koncerta održati i koncert u Tuzli, koji je zakazan za subotu, 28. marta u Domu mladih sa početkom u 21 sat.

Natali Dizdar rođena je u Zadru 27.08.1984. godine. Odrasla je u Sukošanu, gdje završava osnovnu školu, a istovremeno pohađa i muzičku školu "Blagoje Bersa" u Zadru. Zatim upisuje opću gimnaziju i završava je paralelno sa teoretsko-nastavničkim odjelom u muzičkoj školi.

Prvi javni nastup imala je još kao devetogodišnjakinja na dječjem festivalu 1994. godine u Zadru, gdje je osvojila prvu nagradu žirija i treću nagradu publike. Nakon toga sudjeluje na brojnim dječjim festivalima i televizijskim emisijama, gdje se uočava njen pjevački talent.

Medijski debitira pojavljivanjem na prvom hrvatskom pjevačkom reality showu Nove TV - Story Super Nova Music Talents. S lakoćom prolazi audiciju i dolazi do finala natjecanja. Svojim interpretacijama pjevačica poput Arethe Franklin, Erykah Badu, Alicie Keys i Cindy Lauper skreće pažnju na sebe kao mladu pjevačicu širokog raspona glasa i originalne interpretacije.

Nakon završetka showa potpisuje diskografski ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records i započinje s prvim profesionalnim nastupima uz pratnju priznatog jazz pijaniste Matije Dedića.