Muzika
0

Nastić, Smiljanić i S.A.R.S. na music festu u Zenici

Klix.ba
U organizaciji udruženja građana ZORA, Energy team & Control Music u Zenici će 4. i 5. oktobra biti organizovan "Heineken Music Fest".
Na festivalu organizovanom u sklopu međunarodnog privrednog sajma ZEPS u zeničkoj Areni će učestvovati brojni gosti iz Srbije, kao i muzički umjetnici iz Bosne i Hercegovine.

Prvog dana festivala Zeničane će zabavljati grupa S.A.R.S., koja je u periodu od izdanja svog debi albuma pa do danas održala preko 250 koncerata po zemlji i regionu, dok će atmosferu dodatno zagrijati gosti iz Sarajeva, grupa Still Crazy & Damir Nikšić, kao i domaća grupa Cover Art.

U subotu, 5. oktobra, drugog dana festivala, sve posjetioce muzičkog festivala će zabavljati DJ Marko Nastić iz Beograda koji je proglašen za najboljeg techno DJ-a istočne Evrope. Pored Nastića miks pult će koristiti i DJ Vuk Smiljanić, rezident jednog od najboljih klubova u Beogradu, a tu će biti i domaći DJ-evi, Ady Resacovich, G. Edd, Davor B. i Fedja Knajdl.

"Ovo je možda i jedini događaj za ovu godinu, ove veličine, i naravno urbanog karaktera. Nadamo se odzivu velikog broja ljudi, kako iz cijele BiH tako i iz Zenice. Cijene ulaznica u paket aranžmanu za oba dana je simbolična i to u iznosu od 15 KM, dok je ulaznica za sam koncert ili party iznosi 10 KM. Na ovaj način željeli smo privući što više ljudi da se na pravi način zabave oba dan i da ovaj music fest preraste u tradiciju", kazao je direktor Međunarodne muzičke agencije "Control Music" Feđa Knajdl.

Karte za "Heineken Music Fest" svi zainteresovani moći će kupiti u pretprodaji koja počinje za sedam dana u više gradova u BiH.

Zenica: Hennessy Bar, Raffaello Bar, Jazz club Maglaj: Caffe Time

Zavidovici: Caffe Scena Zepce: Caffe Enigma i Rock Star Doboj jug: Ljetna Basta "Hacienda" Jelah: Club Inn Doboj: Club Positive Travnik: Caffe City Novi Travnik: Pivnica Stella i Caffe Studio Vitez: Caffe Monaco i Pivnica kod crnog macka Busovaca: Pivnica beer bar Kiseljak: Caffe Movie Kresevo: Caffe Country

Visoko: Bar VIP Kakanj: Bar Nur