"Karnada 2011."
0

Našem portalu dvije "Male Karne", Hadžiomeroviću "Velika Karna"

Sarajevo-x.com
Sa nastupa "Karna" u Coloseumu (Foto: A. Panjeta)
Sa nastupa "Karna" u Coloseumu (Foto: A. Panjeta)
Povodom obilježavanja godišnjice prvog zvaničnog nastupa, "vokalno infantilni sastav" simboličnog naziva "Karne" organizira "Prvu Karnadu 2011." na kojoj će osobama koje su svojim angažmanom u protekloj godini na izuzetan način doprinjele afirmaciji benda dodijeliti nagrade "Mala Karna" i "Velika Karna", a sve u skladu sa nazivom banda.

Dobitnici "Velike Karne" su Produkcija FIST, u kategoriji za video realizaciju amaterskih zamisli grupe Karne, za podnošenje nepodnošljivog dobitnica ovog eminentnog priznanja je Jasna Isović, a dobitnik "Velike Karne" "zato što je tražio da je dobije, a usput je jedan od osnivača benda, je Bakir Hadžiomerović. Novinar i fotograf našeg portala Almir Panjeta i snimatelj Jasenko Korjenić dobitnici su "Male Karne za javnu afirmaciju benda". U istoj kategoriji "Male Karne" su dobili i Ozren Kebo, Senad Pećanin, Bojan Hadžihalilović i Jasmin Duraković.

Kako nam je kazao član i jedan od osnivača banda Feđa Isović, dobitnicima će na manifestaciji "Karnada 2011." u subotu u 21 sat u klubu AG biti dodijeljene plakete. Ne krijući oduševljenje uspjehom banda koji je godinu dana od svog prvog zvaničnog nastupa u klubu AG postao regionalno popularan, Isović je kazao kako "nije očekivao toliki uspijeh". Pored Isovića, band čine glumci Miraj Grbić i Goran Navojec, te Ervin Buševac Širli, Alen Pilav i Nihad Vranić.

"Zatečeni smo i osupnuti uspjehom koji nas je zadesio. Ni u najluđim snovima nismo očekivali da ćemo moći napuniti AG klub koji prima preko 20 posjetilaca. Za sada ne mogu sa sigurnoću odgovoriti gdje ćemo sve svirati, ali pouzdano znamo da nećemo svirati u: Njujorku, Štokolmu, Oslu, Moskvi, Tokiju... i u još dužem nizu gradova koje možete naći na atlasu", kazao nam je Isović.

"Male Karne" dodijeljene su za čitav niz zasluga - Za nesebičan doprinos izradi remek dijela Video spota “Jazz”: Samra Jažić, Elma Begtašević i Mersiha Ismanagić; za rad na spotu i ukupni kostimografski doprinos:Jasna Hadžimehmedović-Bekrić; za glumačke radove u već pomenutom videospotu: Tanja Šoić, Amra Kapidžić, Marija Omaljev, Aco Seksan, Nađa Pušilo, Vedrana Seksan, Muhamed Jamaković, Damir Kustura, Emir Fejzić i Enes Salković; za ustupanje imena i dijela u pjesmi "Jazz": Dino Šukalo i Darko Poljak; za društveno-političku podršku: Igor Kamočaji i Dževad Bećirević; Ministar pivi: Jasmin Arnautović Jasko; za tehničko-instrumetalni doprinos: Haris Sadiković, braća Ćeremida, Mirza Hajrić, Samir Korić, Mubina van Veen, Ado Hadžić, Mitja Skarja i Elmir Jukić; za moralnu podršku: Grupa Sikter; i za poseban doprinos porodice: Sijerčić i Prstojević.

Pogledajte video sa posljednjeg koncerta "Karna" u Coloseumu.