Muzika
0

Napokon u prodaji DVD izdanje jedinstvenog spektakla Dine Merlina na Koševu

Klix.ba
DVD izdanje jedinstvenog spektakla Dine Merlina pred više od 70 000 posjetilaca na Koševu 25. jula prošle godine od danas je u prodaji na www.dinomerlin.com/shop i u sarajevskoj Magazi.

Istovremeno, na godišnjicu dva uzastopno rasprodata koncerta Dine Merlina u Kombank Areni 25. i 26.10.2015. u Beogradu, objavljen je i dugoočekivani DVD zapis prvog od ukupno tri rasprodata koncerta u beogradskoj areni 25, 26. i 27.11. 2011. godine.

Najbrži i najvjerniji fanovi ugrabili su te 2011. i 2015. godine svoj "trenutak historije", kada su se ulaznice za Čarobnjakove koncerte rasprodale u rekordnom roku, a svi oni koji bi u svoju fonoteku željeli uvrstiti ova jedinstvena DVD izdanja "Dino Merlin Koševo 2015" i "Dino Merlin Beograd 2011" svoje primjerke mogu nabaviti u Magazi ili izvršiti narudžbu putem web stranice www.magaza.com.ba sa dostavom diljem svijeta već od danas.

Režiju oba DVD izdanja potpisuje Aleksa Maksimović s produkcijskom kućom Digi Media iz Beograda i Magaza iz Sarajeva. Oba izdanja su štampana u ograničenom tiražu od strane austrijskog Sony-ja i dolaze uz bonus booklet bogat fotografijama i pratećim natpisima medija iz cijelog regiona. Predgovor DVD izdanju "Dino Merlin Beograd 2011" napisao je Senad Pećanin nazivajući ove historijske koncerte "Najznačajnijim postjugoslovenskim spektaklom najznačajnije postjugoslovenske muzičke zvijezde".

Live snimci odabranih pjesama izvedenih na koncertnom spektaklu na Dininom četvrtom po redu Koševu 2015. kao i u Beogradu 2011. moći će se slušati i preuzeti na digitalnim servisima poput Spotify, iTunes i Deezer, a povodom izdavanja DVD-a objavljen je i video spot napravljen od snimaka s koncerta za pjesmu "Hotel Nacional" u produkciji Fabrike iz Sarajeva. Koncertni spot u režiji Toni Ilića možete pogledati na službenom YouTube kanalu Dine Merlina.