Zlatan Stipišić Gibonni
0

FOTO+VIDEO / "Napaljen sam na koncert u Sarajevu, pustite me s lanca"

Piše: T. Sekulić
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Jedan od najpoznatijih hrvatskih kantautora Zlatan Stipišić Gibonni nastavlja turneju "Toleranca" u Bosni i Hercegovini. Desetog februara održat će koncert u olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch - Zetra, a kako je istakao na današnjoj pres-konferenciji veoma se raduje i s nestrpljenjem čeka da ponovo zapjeva u Sarajevu nakon skoro pet godina.

Posljednji put umjetnik iz Splita pjevao je Sarajlijama 2006. godine u Zetri. U februaru ponovo dolazi u grad u kojem je proveo dobar dio, kako kaže, predbračne mladosti i svojim obožavateljima obećava pravi spektakl kako bi im se zahvalio za godine koje su bili uz njega i poštovali ga.

"Pun sam dobre energije i entuzijazma, narodski rečeno, napaljen sam. Osjećam se kao da me trebaju pustiti s lanca. Mnogo volim Sarajevo, proveo sam veliki dio svoje predbračne mladosti ovdje i u Sarajevu se uvijek osjećam kao domaći", kazao je Gibonni novinarima na današnjoj pres-konferenciji.

Nakon Sarajeva 14. februara hrvatski muzičar putuje u Banju Luku gdje će nastupiti prvi put, a zatim 26. februara turneju po BiH okončat će u Tuzli, gdje je i održao prvi koncert nakon rata 1996. godine.

"Nisam jedan od onih pjevača koji svakih sedam dana održavaju koncerte. Ovo je za mene prvenstvo", istakao je Gibonni, dodavši da Sarajlije mogu očekivati vrhunski tehnički spektakl.

Naime, s Gibonnijem na turneji radi ogromna ekipa. Kako je istakao, iza njega stoji 40 ljudi koji se brinu da se sve odvija prema planu.

Sarajlijama će pjevati sve dok bude imao glasa i vodit će se emocijama, a na repertoaru su samo njegove najbolje pjesme i veliki hitovi.

(Video: Jasenko Korjenić)

Ulaznice za veliki spektakl u Zetri već su prodaji po cijeni od 10 KM za parter, 15 KM za tribine i 30 KM za VIP tribine. Ulaznice se mogu kupiti u poslovnicama Eroneta, agenciji Centrotrans u ulici Ferhadija, u preduzeću ZOI, zatim na blagajni u Zetri, na kisoku na platou Skenderije, ali i putem stranice kupikartu.ba.