Muzika
33

Nakon sedam godina ponovo u gradu soli: Amira Medunjanin sevdalinkom razgalila dušu Tuzlacima

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Poznata interpretatorka sevdalinki i tradicionalnih pjesama Amira Medunjanin večeras je u prepunom Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Tuzli održala koncert o kojem će se, ako je suditi po reakcijama publike, zasigurno dugo govoriti. Koncert je organizovala ArTz produkcija.

Medunjanin, koja je posljednji susret sa tuzlanskom publikom imala prije sedam godina, večerašnji koncert započela je pjesmom "Imam jednu želju" te već u prvim trenucima koncerta izmamila oduševljenje prisutnih.

Ova Sarajka važi za jednu od najboljih interpretatorki ove vrste muzike, a nastup u gradu soli upriličila je u okviru bh. turneje koju je započela noć prije koncertom u Zenici.

Tokom svog obraćanja prisutnima je kazala da joj je velika čast što ima priliku nastupiti u Tuzli.

"Ovo nije koncert, ovo je naše druženje", poručila je Medunjanin te prisutne pozvala da zapjevaju skupa.

A da je riječ o osobi koja je izuzetno prihvaćena u ovom gradu u prilog ide i činjenica da je dvorana tuzlanskog BKC-a bila mala da primi sve one koji su željeli uživati u zvucima tradicionalnih pjesama.

Na večerašnjem koncertu Medunjanin su pratili Zvonimir Šestak na kontrabasu i Boško Jović na gitari, a repertoar pjesama predstavljao je svojevrsni presjek dosadašnje karijere ove bh. pjevačice.