Muzika
80

Nakon 20 godina: Pink Floyd najesen izdaju novi album

FENA
Dvadeset godina nakon izlaska posljednjeg albuma "The Division Bell", legendarni engleski rock sastav Pink Floyd u oktobru će izdati novi album pod nazivom "The Endless River", piše časopis Rolling Stone.

Vijest o novom albumu objavila je Polly Samson, žena pjevača i gitarista Pink Floyda Davida Gilmoura na svom Twitteru, a Gilmourov glasnogovornik potvrdio je tu informaciju Rolling Stoneu.

Bend je nedavno proslavio 20. godišnjicu albuma iz 1994. "The Division Bell" izdavši luksuzno reizdanje tog albuma 1. jula. Novi materijal bit će povezan s neobjavljenim snimkama napravljenima tokom snimanja "The Division Bella".

Američka pjevačica i glumica Durga McBroom-Hudson, prateći vokal Pink Floyda tijekom 80-ih i 90-ih koja je uključena u novi projekt, na svojoj je Facebook stranici otkrila više detalja o novom albumu.

"Snimanje je počelo tokom "The Division Bell" sesija (i da, radilo se o sporednom projektu originalno nazvanom "The Big Spliff", o čemu je bubnjar Pink Floyda Nick Mason već pričao). To je razlog zašto se na njemu nalaze pjesme Richarda Wrighta (osnivača i klavijaturista Floyda, koji je 2008. preminuo u 65. godini života nakon kratke borbe s rakom).

No, David i Nick su se primili toga i napravili velik posao od tad. Originalno je trebala biti instrumentalna ploča, no ja sam se u decembru priključila i otpjevala par pjesama", napisala je. Između ostalog, naglasila je da će na novom albumu biti isključivo do sada neobjavljene pjesme.