Muzika
0

Najviše priznanje za Kanyea Westa na MTV Video Music Awards 2015.

Klix.ba
Kanye West bit će nagrađen najvišim priznanjem na predstojećoj 2015 MTV Video Music Awards dodjeli – priznanjem "Michael Jackson Video Vanguard Award".

On će ovu nagradu dobiti zahvaljujući inovativnim spotovima, kontinuiranom uticaju na muziku, umjetnost, modu i kulturu, kao i legendarnim nastupima na VMA dodelama.

Priznanje će mu biti uručeno tokom MTV Video Music Awards 2015, a prijenos uživo možete da pratite na MTV kanalu u noći između nedjelje i ponedjeljka, 30/31. august od 02:00.

Tokom svoje karijere, West je miksovao muzičku i vizuelnu umjetnost uz moćne efekte. Od svoje trilogije "Jesus Walks" do sjajne animacije za "Heartless" i "Bound 2", on je pomjerao granice i uvijek donosio nešto novo u svakom spotu.

Također je poznat i kao neko koje je imao vizuelno zapanjujuće nastupe na MTV VMA dodjelama, uključujući i onaj iz 2013. godine. "Blood on the Leaves", "Otis" sa Jay Z-jem i inovativni "Runaway", potom auto-tune debi "Love Lockdown", kao i uticajni "Stronger" sa Daft Punkom i "Good Life" sa T-Painom, samo su neki od singlova kojima se ovaj svestrani umjetnik proslavio. Ne zaboravimo i "Gold Digger" sa Jamiejem Foxxom, kao i VMA debi "Jesus Walks/All Falls Down/Through The Wire" sa Chakaom Khan iz davne 2004. godine.

Ovom nagradom Kanye West se pridružuje prestižnoj listi prethodnih dobitnika Vanguard nagrade među kojima su i Michael Jackson, Madonna, Peter Gabriel, Guns N’ Roses, Beastie Boys, Britney Spears, Justin Timberlake i Beyonce.

Kao što je ranije najavljeno, voditeljica ovogodišnje dodjele MTV VMA je Miley Cyrus, kanadska zvijezda u usponu. The Weekend je potvrdio da će na dodjeli imati debi na televiziji i izvesti hit singl "Can’t Feel My Face", Nick Jonas će zagrijati atmosferu uz novu pjesmu "Levels", a indie bend Walk The Moon će nastupiti sa nominovanim hitom "Shut Up and Dance".

Legendarni Moonman, statua koja će otići u ruke pobjednicima te večeri, ove godine će imati drugačiji izgled zahvaljujući proslavljenom modnom dizajneru Jeremyju Scottu.

2015 "MTV Video Music Awards" prenosit će se uživo u više od 160 zemalja širom svijeta u više od pola milijarde domaćinstava. Vjerni MTV fanovi će u našem regionu moći da prate direktni prijenos dodjele u noći između nedjelje i ponedjeljka, 30./31. avgust od 02:00 kada počinje Red Carpet show, koji će ove godine voditi modna ikona Kelly Osbourne. Od 03:00 sata  na MTV VMA pozornicu, u ulozi domaćice dodjele, popet će se Miley Cyrus i šou može da počne!