Muzika
0

Najveća ljubav Billyja Boba Thorntona je muzika

Sarajevo-x.com
On je proslavljeni glumac i dobitnik Oscara za scenarij za film “Sling Blade”. Ipak najveća ljubav Billyja Boba Thorntona jeste muzika.

Thorntonov bend “Boxmasters” izdao je svoj prvi album koji se sastoji od dva CD-a, od kojih se u jednom nalaze pjesme koje je napisao Thornton, a u drugom coveri, među kojima su najpoznatiji “Mott the Hoople”, “Louvin Brothers” i “The Who and Chad and Jeremy”.

Thornton, poznat i kao W.R. “Bud” Thornton, objavio je četiri solo albuma u periodu između 2001.i 2007. godine. Posljednja uloga bubnjara, pjevača i tekstopisca zajedno, u “Boxmastersu”, je najbliža, kako sam tvrdi, njegovom iskrenom pozivu.

“Oduvijek sam bio posvećen, najprije, muzici”, izjavio je Thornton za Reuters. “Jednostavno se desilo da sam postao glumac. Stvar je u tome da snimam filmove u pauzi između dva albuma, kad ostanem bez novca”, dodao je.

Pedesetdvogodišnjak koji vodi porijeklo iz Hot Springsa, Arkanzas, je svirao bubnjeve od svoje devete godine. Sjeća se kad mu je majka poklonila prvi album, soundtrack filma Elvisa Presleya iz 1958. godine, “King Creole”. Omiljeni album svih vremena Thorntonu je “At Filmore East”, Allman Brothers`a iz 1971. godine. Jedna od njegovih velikih neispunjenih želja jeste da napiše pjesmu sa dvojicom idola, Krisom Kristoffersonom i Johnom Prineom.

Članovi njegovog benda su J.D. Andrew, koji je zajedno s njim potpisnik pjesama, i gitarista Mike Butler. Thornton opisuje muziku kao “Hillibilly British Invasion”. Bend, kako sam ističe, planira održati turneju u Americi ovog ljeta.