Muzika
57

Najtraženiji svjetski DJ i producent Hardwell premijerno na Exit Dance Areni

Klix.ba
Globalna superzvijezda Hardwell nastupit će prvi put na Exit festivalu u petak, 10. jula u okviru velike svjetske turneje na kojoj promoviše novi album "United We Are".

Visokotiražni hitmaker iz Holandije već drugu godinu zaredom drži apsolutno prvo mjesto na Top 100 svjetskoj DJ rang listi, a ujedno je najmlađi kojem je to pošlo za rukom.

Direktni prenosi spektakularnih živih nastupa kojima Hardwell redom osvaja najveće festivalske pozornice na planeti, zajedno sa spotovima i video blogom, na siteu YouTube u zbiru imaju više od pola milijarde pregleda. U pitanju je do sada nezabilježen slučaj uspjeha na elektronskoj sceni, ali i fenomen koji je odjeknuo širom svjetske muzičke industrije. U samo nekoliko posljednjih mjeseci, njegove producentske vještine osigurale su i najveće globalne zvijezde kao što su Rihanna, Coldplay, Ellie Goulding i 30 Second To Mars.

Pored popularnih remiksa, najveći uspjeh Hardwellu donijeli su njegovi hit singlovi "Spaceman", "Countdown", "Jumper", "Apollo" i brojni drugi. Prije pola godine izašao je i aktuelni album "United We Are" uz hit singlove "Arcadia", "Young Again" i upravo objavljeni spot za pjesmu "Sally".

Robbert van de Corput već od četvrte godine počinje sa časovima klavira, da bi sa 11 godina jasno poželio da postane DJ. Sa nevjerovatnih 13 godina izdaje prvu ploču, a uz muziku ovog vunderkinda iz holandskog grada Brede, tokom narednih nekoliko godina publika pleše u najboljim klubovima u zemlji. Prilikom jednog od gostovanja na televiziji sa 16 godina, na pitanje voditelja Hardwell odgovara da mu je san da postane najbolji svjetski DJ. Na svjetskoj DJ rang listi debituje 2011. na 24. mjestu, da bi godinu kasnije stigao na 6, a već sa 25 godina tinejdžerska želja postaje stvarnost i dvije godine uzastopno Hardwell je i zvanično najtraženiji svjetski DJ i producent.

Ono što najviše izdvaja Hardwella kao fenomen savremene muzičke scene su živi nastupi čiji prenosi dostižu višemilionsku gledanost najvećih sportskih događaja. Tokom jednog od njih, čak 20% saobraćaja na Twitteru je išlo sa njegovim imenom kao trend širom svih dijelova planete, dok se na kraju ova društvena mreža nije privremeno ugasila pod opterećenjem.

Upravo jedan od takvih nastupa, uz veliku obostranu želju, i na vrhuncu popularnosti, Hardwell će imati u Novom Sadu, na svjetski jedinstvenoj Dance Areni, praćen fanovima koji ga već dvije godine izdvajaju kao najtraženijeg DJ-a u Exit anketama.