Muzika
0

Najbolji bh. gitaristi na Omiš Guitar Festu 2013.

Klix.ba
Jasmin Fajić Faja
Jasmin Fajić Faja
Među 140 prijavljenih kandidata iz cijelog svijeta na Međunarodnom takmičenju u klasičnoj gitari, koje će se održati u sklopu Omiš Guitar Festa 2013. sljedećeg vikenda, nastupit će i najbolji bh. gitaristi.

Među njima se nalaze imena poput Adnana Alagića iz Sarajeva, Lukasa Tavića iz Zenice, Kristijana Ravlića i Josipa Kvesića iz Čitluka, te Ivana Praljka iz Zenice.

Na putu do vrha morat će dokazati svoje umijeće u konkurenciji sa mnogobrojnim gitaristima iz Italije, Rusije, Meksika, Norveške, Danske, Njemačke, Austrije, Poljske, Češke, Srbije, Makedonije, Slovačke i Hrvatske.

Među 30 prijavljenih gitarista u električnoj gitari nalaze se i najbolji električni gitaristi iz BiH, koji će odmjeriti vještinu sviranja električne gitare sa svojim kolegama iz Makedonije, Rumunije, Austrije, Rusije, Srbije i Slovenije za vrijedne nagrade. Među njima bi željeli izdvojiti Jasmina Fajića Faju iz Banovića i Alena Sarajlića iz Sarajeva.

Kvalifikacije u disciplini električne gitare počinju u četvrtak 19.04. u 15 sati u prostorima restorana Ribnjak, Kampa Galeb u Omišu i ulaz je slobodan, a veliko super finale će se održati istog dana s početkom u 20 sati.