Dodjela Grammyja
0

Nagrade za odsutnu Amy Winehouse

Sarajevo-x.com
Problematična pjevačica Amy Winehouse osvojila je pet prestižnih nagrada Grammy. Iako nije bilo prisutna na samoj ceremoniji, pjevačica je dobila najviše pozornosti, izvještava BBC.

Britanska pjevačica Amy Winehouse nagrađena je za najbolju pjesmu godine, najbolji album godine, najboljeg novog izvođača, najbolji pop vokalni album i najbolju žensku pop vokalnu izvedbu za pjesmu "Rehab".

Pjevačica nije prisustvovala ceremoniji u Los Angelesu zbog problema sa američkom vizom,pa je nastupila i prihvatila nagrade putem satelitske veze.

Pjevač Kanye West pokupio je četiri muzičke nagrade Grammy, a neponovljivi Bruce Springsteen tri.

The White Stripes, Justin Timberlake, Carrie Underwood i Mary J. Blige bili su među onim izvođačima koji su primili po dvije nagrade.

Noć dodjele nagrada u potpunosti je pripala Amy Winehouse, koja je zagrlila majku nakon obavještenja o osovjenim nagrada, te se zahvalila svom suprugu koji se trenutno nalazi u zatvoru i suočen je sa optužbama za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Amy Winehouse je prva Britanka koja je osvojila nagradu Grammy za najboljeg novog izvođača nakon pjevačice Sade 1986. godine. Winehouse se nakon dodjele nagrada vratila na kliniku Capio Nightingale, gdje se liječi posljednje dvije sedmice zbog problema sa drogom.