Dino Merlin za Sarajevo-x.com
0

"Nadam se da će me glas služiti i da ćemo zablistati"

Razgovarala: Tatjana Sekulić
Dino Merlin (Foto: Sarajevo-x.com)
Dino Merlin (Foto: Sarajevo-x.com)
Dino Merlin s pjesmom "Love in Rewind" sutra u Dusseldorfu otvara drugu polufinalnu noć 56. takmičenja za najbolju pjesmu Evrope. Danas je naš tim održao posljednju probu, a već večeras imaju prvi nastup pred žirijem. Tri minute Merlin ima da zablista i uz malo sreće izvojevat će "pobjedu" u još jednoj "utakmici".

Pozitivna trema vlada među članovima tima BH Eurosonga i svi s nestrpljenjem iščekuju sutrašnji nastup.

"Uvijek ima pozitivne treme. Kada bi čovjek bio drven, čemu onda cijela priča. To je noć u kojoj se može desiti sve - trenutak kada zablistaš ili izgoriš od želje za pobjedom. Ja se iracionalno ponašam prema svojim pjesmama. Ja ih pišem i živim ih, te pjesme me očaravaju i razočaravaju", kazao je Dino Merlin za Sarajevo-x.com.

Ovogodišnji predstavnik naše zemlje, jedan od najpopularnijih pjevača u BiH, ima "mnogo utakmica u nogama". Ovo je njegov drugi nastup na Eurosongu i, ako je vjerovati prognozama, s pjesmom "Love in Rewind" zagarantovano mu je mjesto među pet najboljih na ovogodišnjem takmičenju za najbolju pjesmu Evrope.

"Moja želja je da me glas služi i da zablistam. To su samo tri minute. Imate malo vremena za reći sve što imate - glasom, duhom i cijelim bićem. Treba imati sreće. U ljubavi se ne možete pretvarati, a ja volim ovo što radim, volim svoje pjesme", istakao je Merlin.

Dodao je da je poslušao i ostale pjesme koje se takmiče, ali o favoritima ne želi govoriti.

"Moji favoriti uvijek završe na dnu liste, tako da neću govoriti o tome. Ali, moram priznati da ima jako mnogo talentovanih ljudi."

Kako smo saznali od Maje Čengić, glasnogovornice tima BH Eurosonga, atmosfera u Dusseldorfu je odlična. Pjesmu "Love in Rewind" mnogi već znaju napamet, tako da je naša pjesma predstavnica na Eurosongu već pravi hit.

Druga polufinalna večer Eurosonga bit će održana u Areni Esprit u Dusseldorfu. Deset od 19 zemalja izborit će plasman u finale.

Drugu polufinalnu noć gledatelji iz BiH mogu direktno pratiti u četvrtak od 21 sat u programu BHT-a.