Utvrđen program festivala
61

Na ovogodišnjem Demofestu u Banjoj Luci nastupa 39 bendova

Piše: D. Tomić
Regionalna publika s nestrpljenjem očekuje ovogodišnji Jelen Demofest, koji će, peti put zaredom, biti održan od 26. do 28. jula na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci.

Organizatori ovog priznatog muzičkog događaja su danas objavili program ovogodišnjeg festivala, navodeći kako će ugostiti 30 demobendova, čije vrijeme tek dolazi.

Prvog dana festivala, odnosno 26. jula, je planiran nastup 15 takmičarskih bendova, a mini koncerte će održati Aesthetic Empathy, Majke, Zemlja Gruva i DJ Terry Farley (UK).

Narednog dana očekuje se nastup ostalih 15 takmičarskih bendova, a koncerte će imati Big Bug, Darkwood Dub&Bisera Veletanlić, T.B.F. i DJ Ben Hoo (UK). Za 28. juli je planirano finale 5. Jelen Demofesta, te promocija albuma "Plišani Mališan" Psihomodo Popa, nastup benda Sopot i DJ Goran Starčević&DJ Spark.

"I ove godine, ulaz na sve sadržaje festivala je potpuno besplatan", poručila je glasnogovornica Demofesta Brankica Stojanović. Ona je dodala kako će i dnevni program ovogodišnjeg Jelen Demofesta biti izuzetno bogat.

"Publiku očekuje izložba Serbian Jazz Bre, koja će vas provesti kroz srbijansku jazz kulturu, trodnevna radionica strip crtača sa gostima iz regije i Londona te projekcije muzičkih filmova u multipleksu Palas, a ulaz na sve sadržaje dnevnog programa je također besplatan", poručuju otganzatori.

Podsjećamo, na ovogodišnji Demofest se prijavilo 395 bendova iz šest zemalja regije, a njih 30 nastupit će na festivalu. Rezultati glasanja, kao i sastav stručnog žirija, bit će poznati do 25. juna.

Više informacija o ovogodišnjem Demofestu, svi zainteresovani mogu naći na zvaničnoj stranici festivala www.jelendemofest.org.