Mostar Sevdah Reunion
0

FOTO+VIDEO / "Na novom albumu ima Mostara, taman koliko treba"

Sarajevo-x.com
Ilijaz Delić (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
U sarajevskom klubu Coloseum promoviran je novi album grupe "Mostar Sevdah Reunion". Promociji je prisustvovao veliki broj ljubitelja sevdalinke i prijatelja banda, iako je promocija održana u 13 sati.

Članovi banda održali su mini-koncert gdje su premijerno izveli neke od pjesama sa novog albuma koje su prisutni odlično prihvatili. Naziv albuma je jednostavan i nepretenciozan: "Mostar Sevdah Reunion 2010.", ali je veoma sadržajan i ponovno slušaocima nudi neke od najljepših zaboravljenih sevdalinki "iz nanine sehare".

Na albumu se kao gosti pojavljuju Hasiba Agić i Arif Alajbegović koji su nastupili i na mini-koncertu, a vokale su im "posudili" i Halid Bešlić, Mladen Vojičić-Tifa i Željko Samardžić.

Iako je svirka trajala kratko, "veterani" Mostar Sevdah Reuniona Ilijaz Delić i Nedeljko Kovačević podržani "mlađim snagama" pjevali su kao da nastupaju pred hiljadama ljudi, a u jednom momentu ih je izvršni producent Ruždija Metanović morao opominjati da završe.

O albumu su govorili Ognjen Tvrtković i Amir Misirlić koji je kazao kako "Mostar Sevdah Reunion" na najbolji način predstavljaju BiH.

"Na albumu ima Mostara taman onoliko koliko treba, ali je on prije svega bosanskohercegovački. Ako imate neke prijatelje iz inostranstva i regije, slobodno im pustite ovaj album da se malo kofrčite", kazao je Misirlić. Album je izdat u produkciji BHRT-a.