Sarajevo Music Stage
1

Na Jaeger Music Nightu nastupile grupe Karma Guru i Snake Eater

Klix.ba
Prvi četvrtfinalni koncert programa Jaeger Music Night 2012 održan je u ponedjeljak, 9. jula, u okviru serije koncerata Sarajevo Music Stagea 2012, koji se tradicionalno održava tokom Sarajevo Film Festivala. Prve dvije grupe koje su odmjerile snage u muzičkom duelu bile su Snake Eater i Karma Guru. Ovi mladi bendovi nastupali su po 30 minuta, tokom kojih su imali priliku publici predstave svoj muzički repertoar, a nakon toga je publika glasala za svoje favorite.

Članovi benda Snake Eater, koji je prvi nastupio, nazivaju sebe rock'n'roll virusnom infekcijom. Bend je osnovan 2010. godine, a u pitanju je kvintet rock'n'roll muzičara, koji sviraju high voltage rock i čiji je jedini cilj širenje rock'n'roll zvuka.

Bend Karma Guru je osnovan 2006. godine, a čine ga Vedran Sijerčić (vokal), Bojan Nikolić (gitara), Ademir Bruljić (bubanj), Igor Pejić (gitara) i Meho Saračević (bas gitara). Nastupali su na brojnim muzičkim festivalima širom BiH i u regiji, a žanr koji sviraju je progresivni rock.

Za bendove Karma Guru ili Snake Eater publika će moći glasati do ponedjeljka 16. jula, i to putem stranice www.jaegermusicnight.ba i na Facebook stranici Jägermeister Bosna i Hercegovina. Pobjeda u jednom obliku glasanja bendovima će donositi po jedan bod, a bend koji osvoji dva od tri boda ili sva tri boda nastavit će se takmičiti u programu Jaeger Music Night 2012.

Nakon muzičkog dvoboja bendova Snake Eater i Karma Guru, u okviru Sarajevo Music Stagea 2012 nastupio je punk rock bend Kultur Shock iz Seattlea, jedan od najpoznatijih gostiju programa Jaeger Music Night do sada. Kultur Shock je bend čiji muzički žanr mnogi nazivaju sevdah punkom te je sličan žanrovima mladih bendova koji učestvuju u programu Jaeger Music Night, s obzirom na to da ovaj program afirmira isključivo mlade rock'n'roll bendove. Frontman Kultur Shocka Srđan Jevđević je izrazio veliko zadovoljstvo što je Kultur Shock svojim nastupom podržao ove mlade bendove te im poželio sreću u daljnjem radu.

Podsjećamo da se na konkurs za učešće u četvrtom izdanju programa Jaeger Music Night 2012 prijavilo 18 bendova iz cijele BiH. Žiri je odabrao osam najboljih, koji će odmjeriti snage u narednom periodu, a nakon duela bendova Karma Guru i Snake Eater, uskoro će se održati i dvoboji preostalih grupa: Filling Silence, Igor D. & PMS Trio, Neuro, Big Brothers, My Last Suicide i Aesthetic Empathy.

Izabrani učesnici Jaeger Music Nighta 2012 će i ove godine imati priliku da sviraju na plaćenim nastupima, koji će se u sklopu programa održavati širom BiH i na kojima će se takmičiti u muzičkim duelima. Kroz duele bendova u četvrtfinalima, polufinalima i finalu će biti odabrani pobjednici koji su imali najviše glasova na koncertima. Svaki će nastup upotpuniti i gostovanje afirmiranih bendova iz BiH i regije.

Bend koji pobijedi u ovogodišnjem izdanju Jaeger Music Nighta bit će nagrađen mogućnošću da snimi i objavi svoj prvi album u studiju Skirlibaba producentske kuće Ekipa, a vrijedne nagrade predviđene su i za drugoplasirani bend, kao i za bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom programa.

Sve dodatne informacije o programu Jaeger Music Night možete pronaći na internet stranici www.jaegermusicnight.ba.